ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέες ταινίες σινεμά: Η μεγάλη οθόνη «ξαναζωντανεύει» την Amy Winehouse

Η Μαρίσα Αμπέλα στο ρόλο της Έιμι Γουάινχαουζ
Η Μαρίσα Αμπέλα στο ρόλο της Έιμι Γουάινχαουζ
Tanweer

Όλες οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά από την Πέμπτη 11 Απριλίου

H βιογραφική ταινία Back to Black για τη σύντομη ζωή και την σημαντική πορεία της Amy Winehouse έρχεται στους ελληνικούς κινηματογράφους την Πέμπτη 11 Απριλίου. Παράλληλα, οι περίφημοι Ghostbusters επιστρέφουν με την «Η Αυτοκρατορία του Πάγου», ενώ ο Φίλιππος Κουτσαφτής μάς παρουσιάζει τους «Ελευσίνιους». Οι φαν των θρίλερ, αν σας... βαστάει τολμήστε «Στενές Επαφές με τον Διάβολο».

Back to Black

Η εκπληκτική ιστορία της πρώιμης πορείας προς τη δόξα της Έιμι Γουάινχαουζ και της δημιουργίας του του πρωτοποριακού της άλμπουμ, Back to Black.

Ειπωμένη από την οπτική της Έιμι και εμπνευσμένη από τους πολύ προσωπικούς της στίχους, η ταινία παρακολουθεί τη σπουδαία γυναίκα πίσω από το καλλιτεχνικό φαινόμενο και την ταραχώδη σχέση που βρίσκεται στον πυρήνα ενός από τα πιο θρυλικά μουσικά άλμπουμ στην ιστορία.

Σκηνοθεσία Σαμ Τέιλορ-Τζόνσον. Η Μαρίσα Αμπέλα στο ρόλο της Έιμι Γουάινχαουζ.

Ghostbusters: Η Αυτοκρατορία του Πάγου (Ghostbusters: Frozen Empire)

Στην ταινία Ghostbusters: Η Αυτοκρατορία του Πάγου, η οικογένεια Spengler επιστρέφει εκεί που ξεκίνησαν όλα– στον χαρακτηριστικό πυροσβεστικό σταθμό της Νέας Υόρκης – για να συνεργαστεί με τους αυθεντικούς Ghostbusters, που έχουν δημιουργήσει ένα άκρως απόρρητο εργαστήριο ώστε να «απογειώσουν» την επιχείρηση κυνηγιού φαντασμάτων. Όταν, όμως, βρίσκουν ένα αρχαίο αντικείμενο που απελευθερώνει διαβολική δύναμη, νέοι και παλιοί Ghostbusters συνεργάζονται για να προστατέψουν την πόλη τους και να σώσουν τον κόσμο από μια δεύτερη Εποχή του Πάγου.

Βασισμένη στην ταινία του 1984 “Ghostbusters”.

Τοτέμ (Totem)

Η επτάχρονη Σολ περνά τη μέρα στο σπίτι του παππού της, βοηθώντας στις προετοιμασίες για ένα πάρτι-έκπληξη που διοργανώνεται για τον πατέρα της.

Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Βερολίνου, σε μια συναρπαστική ταινία για τη ζωή και την απώλεια, για τα ανθρώπινα όντα που είναι πιο δυνατά όταν είναι μαζί.

Στενές Επαφές με τον Διάβολο (Late Night with the Devil)


Μια ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση το 1977 πηγαίνει τελείως στραβά, εξαπολύοντας το κακό στα σαλόνια του έθνους.

Οι Ελευσίνιοι

Ο Φίλιππος Κουτσαφτής παρουσίασε το 2000 το ντοκιμαντέρ «Αγέλαστος Πέτρα». Η ταινία ορόσημο για την πόλη της Ελευσίνας διαπραγματεύεται το σήμερα, τον τόπο, τον χρόνο, τη μνήμη και την ιστορία. Τα γυρίσματα διήρκεσαν 10 χρόνια και απέσπασε 4 συνολικά βραβεία στο 41ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά, ο Φίλιππος Κουτσαφτής επιστρέφει στον ίδιο τόπο που στην ουσία δεν άφησε ποτέ με ένα νέο έργο, για να συναντήσει το σήμερα της πόλης.

Για Πάντα Νέοι (Les Amandiers)

Η Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι αποτυπώνει τον κόσμο του θεάτρου και των παρασκηνίων του, μέσα από την ιστορία μιας νεαρής κοπέλας που γίνεται δεκτή στην περιζήτητη δραματική σχολή του Πατρίς Σερό, τη δεκαετία του ’80.

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα (Blaga's Lessons)

Τελευταίο μέρος της τριλογίας του πολυβραβευμένου Στέφαν Κομαντάρεφ γύρω από την ηθική κρίση της βουλγαρικής κοινωνίας, η ταινία θριάμβευσε στο Κάρλοβι Βάρι, και δικαίως.

Η εβδομηντάχρονη Μπλάγκα, συνταξιούχος καθηγήτρια, έχει βυθιστεί στο πένθος λόγω της πρόσφατης απώλειας του συζύγου της. Όλη της η ύπαρξη έχει πλέον επικεντρωθεί στο να προσφέρει στον νεκρό ένα περίτεχνο μνήμα, ώσπου μια τηλεφωνική απάτη θα της κλέψει τις αποταμιεύσεις. Απεγνωσμένη, προκειμένου να πετύχει τον στόχο της, θα περάσει στην απέναντι όχθη: μεθοδικά, γίνεται και η ίδια απατεώνας. Περισσότερο από μια ρεαλιστική αποτύπωση της τραχιάς κοινωνικής πραγματικότητας στη Βουλγαρία, περισσότερο από μια οξυδερκής σπουδή ενός αλησμόνητου χαρακτήρα –η Μπλάγκα εντυπώνεται στον νου, όπως και η ερμηνεία της Έλι Σκόρτσεφα–, τα Μαθήματα της Μπλάγκα σχολιάζουν το Κακό που φωλιάζει στον καθένα μας, με τρόπο που μόνο το σινεμά του Χάνεκε ή του Τρίερ στις καλύτερες στιγμές τους έχουν καταφέρει να συλλάβουν.


Wolfman Radio

Η σουρεαλιστική εικόνα του Τόμυ, κατηφορίζει το μοναχικό μονοπάτι του έκπτωτου αναζητητή. Το κοστούμι του φτιαγμένο «Μπί Σπόουκ», κατά παραγγελία. Ένα τυφλό κορίτσι στο μονοπάτι δίπλα από την όχθη του ποταμιού. Μια περιδίνηση στο κόσμο της χωριστικότητας, πέρα από τα όνειρα και την πραγματικότητα. Σημειώνεται μια σειρά από περιστατικά που εκτυλίσσονται με τη λογική ενός ονείρου, που μπορεί να ερμηνευτεί χωρίς όμως να εξηγηθεί.


Ο Χορός των Φαντασμάτων (The Canterville Ghost)

Βασισμένο στην φανταστική ιστορία «Το Φάντασμα Του Κάντερβιλ» του Όσκαρ Γουάιλντ. Ένα φάντασμα αποτυγχάνει παταγωδώς να τρομάξει μια οικογένεια θνητών, αλλά αντ’ αυτού γνωρίζει το νόημα της αληθινής φιλίας, σε αυτήν την απολαυστική ταινία κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια, γεμάτη μυστήριο, ανατροπές και πολύ, πολύ γέλιο!


Διαβάστε επίσης


Έρχεται νέα ταινία «The Blair Witch Project»

Ρενέ Ζελβέγκερ και Χιου Γκραντ ενώνονται ξανά για το ««Bridget Jones 4»

Κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο πρώτο τρέιλερ της ταινίας «Joker: Folie à Deux»