ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: 14 συλλήψεις μετά από αστυνομικές επεμβάσεις σε πανεπιστήμια της Νέας Ορλεάνης και της Αριζόνα

ΗΠΑ: 14 συλλήψεις μετά από αστυνομικές επεμβάσεις σε πανεπιστήμια της Νέας Ορλεάνης και της Αριζόνα

Σειρά αστυνομικών επεμβάσεων με χημικά και συλλήψεις σε διάφορα πανεπιστήμια των ΗΠΑ για την εκκένωση καταλήψεων

Αναγκαία ήταν η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων με χημικά προκειμένου να διαλυθούν οι καταλήψεις σε πανεπιστήμια της χώρας έπειτα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα. Μετά το Κολούμπια, οι αστυνομικοί διέλυσαν έναν καταυλισμο φιλοπαλαιστινίων διαδηλωτών και στο Πανεπιστήμιο Tulane της Νέας Ορλεάνης, προχωρώντας σε συνολικά 14 συλλήψεις.

«Νωρίς σήμερα το πρωί, μετά από πολυάριθμες προειδοποιήσεις, πραγματοποιήθηκε μια συντονισμένη προσπάθεια από το αστυνομικό τμήμα της Νέας Ορλεάνης, την πολιτειακή αστυνομία της Λουιζιάνα και το τμήμα του πανεπιστημίου για την απομάκρυνση διαδηλωτών που καταπάτησαν την πανεπιστημιούπολή μας τις τελευταίες δύο ημέρες και έστησαν παράνομο καταυλισμό», ανέφερε το πανεπιστήμιο σε ανακοίνωσή του.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των διαδηλωτών δεν έχει σχέση με την κοινότητά μας», προστίθεται στην ανακοίνωση, στην οποία συμπληρώνεται πως μόνο οι δύο από τους 14 συλληφθέντες ήταν φοιτητές του πανεπιστημίου.

«Αυτές οι συλλήψεις είναι επιπλέον των έξι ατόμων, συμπεριλαμβανομένου ενός φοιτητή, που συνελήφθησαν τη Δευτέρα» περιλάμβαναν «καταπάτηση, αντίσταση κατά της Αρχής και βιαιοπραγία κατά αστυνομικού», ανέφερε επίσης η ανακοίνωση.

Σημειώνετια ότι τουλάχιστον 7 φοιτητές τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από το πανεπιστήμιο, το οποίο δήλωσε ότι «εξετάζει ενεργά τις αναφορές» για τη συμμετοχή του προσωπικού «σε αυτή την παράνομη διαδήλωση».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών προικειμένου να διαλύσουν τις διαδηλώσεις.

Το UAPD έγραψε στο Twitter ότι οι αστυνομικοί «ανταποκρίθηκαν σε μια παράνομη συγκέντρωση» στην πανεπιστημιούπολη του, στην Τουσόν, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, και είπε στον κόσμο να αποφύγει την περιοχή.

Λίγο αργότερα, εξέδωσε μια ενημέρωση που έλεγε «Όλα εντάξει», προσθέτοντας ότι μια περιοχή που είχε κλείσει νωρίτερα είχε ανοίξει ξανά.