ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σάμος: Επιστολή στο Νίκο Ξυδάκη για τα προβλήματα των αρχαιολογικών χώρων του νησιού

Σάμος: Επιστολή στο Νίκο Ξυδάκη για τα προβλήματα των αρχαιολογικών χώρων του νησιού

Παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, Νίκου Ξυδάκη ζητούν οι επαγγελματίες της Σάμου για τα προβλήματα στους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού.

Συγκεκριμένα, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, Γιώργος Κυριαζής απηύθυνε επιστολή στον κ. Ξυδάκη, με την οποία ζητά προσλήψεις προσωπικού για τη φύλαξη και τον καθαρισμό των αρχαιολογικών χώρων.

Στην επιστολή του ο κ. Κυριαζής σημειώνει: «Οι αρχαιολογικοί μας χώροι κατά την καλοκαιρινή περίοδο έχουν αυξημένη επισκεψιμότητα, καθότι πολλοί τουρίστες που επισκέπτονται τη Σάμο έρχονται για να θαυμάσουν τον αρχαίο πολιτισμό επισκεπτόμενοι τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους»

«Οι φύλακες που υπηρετούν στο Πυθαγόρειο είναι μόνο τρεις, είναι ευνόητο ότι δεν είναι δυνατόν να καλύψουν τα δύο μουσεία και να έχουν τον έλεγχο όλων των χώρων.Επιπλέον, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων, δημιουργήθηκε ανεξέλεγκτη βλάστηση στους χώρους και στα απαλλοτριωμένα οικόπεδα.Απαιτείται πρόσληψη οκτώ έως εννέα εποχικών φυλάκων, καθώς και οκτώ εργατών για την αποψίλωση και τον καθαρισμό των χώρων και των οικοπέδων» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Κυριαζής.

Σχετικές ειδήσεις