ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσική και Τραγούδια για το Θέατρο της Ελένης Καραΐνδρου

Μουσική και Τραγούδια για το Θέατρο της Ελένης Καραΐνδρου

Η Μικρή Άρκτος παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ την νέα συλλεκτική έκδοση με τίτλο Μουσική και Τραγούδια για το Θέατρο της Ελένης Καραΐνδρου στις 8 Δεκεμβρίου 2015.

Το βιβλίο περιέχει 2 CD με τις πρωτότυπες ηχογραφήσεις (1983-2012) από ιστορικές παραστάσεις που σκηνοθέτησαν οι Λευτέρης Βογιατζής , Ζυλ Ντασσέν, Μάγια Λυμπεροπούλου, Βασίλης Παπαβασιλείου και Αντώνης Αντύπας (τα τρία τελευταία έργα στο Απλό θέατρο), ενώ συμμετέχουν μερικοί από τους σημαντικότερους Έλληνες ηθοποιούς. Στην παρουσίαση θα προβληθούν σπάνια ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα.

Πρόκειται για ένα βιβλίο με 2 CD με ανέκδοτες μουσικές και τραγούδια της Ελένης Καραΐνδρου, για το θέατρο. Συνεργασίες με 5 κορυφαίους σκηνοθέτες (Βογιατζής, Ντασσέν, Αντύπας, Λυμπεροπούλου, Παπαβασιλείου) για 12 θεατρικά έργα μεγάλων συγγραφέων (Πίντερ, Μπέκετ, Γκολντόνι, Σαίξπηρ, Γκόργκι, Τσέχωφ , Τουργκένιεφ, Γκριμπογέντοφ, Μίλλερ, Λούλα Αναγνωστάκη, Λεωνίδας Προυσαλίδης). Στο διπλό αυτό άλμπουμ έχουμε πολλά τραγούδια.

Ξεχωρίζουν το τραγούδι με την Τζένη Καρέζη από την τελευταία της παράσταση , Διαμάντια και μπλούζ , η Ράνια Οικονομίδου, από τις Ευτυχισμένες Μέρες του Μπέκετ, η Άννα Παρλαπάνου από τους Μικροαστούς του Γκόργκι, η Αρλέτα και όλος ο θίασος στο τραγούδι της λίμνης από τον Γλάρο του Τσέχωφ. κ.α.