ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Restless Speed»: Εγκαινιάστηκε η έκθεση της Μίνας Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη

«Restless Speed»: Εγκαινιάστηκε η έκθεση της Μίνας Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη

Η έκθεση της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, με τίτλο «Restless Speed», εγκαινιάστηκε παρουσία πλήθους κόσμου την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, στον πολυδιάστατο χώρο τέχνης «ΣΤΟart KΟΡΑΗ» της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η υψηλών προδιαγραφών έκθεση είναι βασισμένη στην ενότητα έργων «Φόρμουλα 1» της ζωγράφου. Η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη συνδέει συνειρμικά στο έργο της, την αισθητή έννοια της ταχύτητας με τη σταθερή και αμετάβλητη ανάγκη για ελευθερία που της επιβάλλει η φύση της. Το αίσθημα έλλειψης κάθε περιορισμού και ανεμπόδιστης, αδέσμευτης εξωτερίκευσης φανερώνεται στο μέγιστο στα έργα της «Φόρμουλα 1», φορτωμένα με το ασυμβίβαστο πάθος και το κύριο εκφραστικό μέσο της ζωγράφου: τον ιδιαίτερο, αυτοδύναμο και χαρακτηριστικό τρόπο χρήσης των χρωμάτων.

speed1 copy

Τα εγκαίνια της έκθεσης τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής, Χριστόφορος Σαρδελής, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Σταύρος Κωνσταντάς, καθώς και άλλα μέλη της διοίκησης. Το «παρών» έδωσε επίσης πλήθος κόσμου από τον καλλιτεχνικό και πολιτικό χώρο, οικονομικοί παράγοντες, φιλότεχνοι και φίλοι της ζωγράφου.

Ανάμεσά τους η κυρία Δέσποινα Γιαννακοπούλου, η κυρία Γεωργία Σαμαρά, ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Στάθης, ο κ. Σήφης Βαλυράκης, οι πρέσβεις Άγη Μπαλτά και Δημήτρης Αλεξανδράκης, ο διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Νίκος Σταμπολίδης, η κυρία Mariangela Ielo, η εκπρόσωπος της Jp Morgan Ιωάννα Στάθη, ο κ. Απόστολος Βερβέρογλου από το σωματείο «Οι φίλοι του Μουσείου Μπενάκη», ο πρώην περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γεώργιος Πουσαίος, ο αρχιτέκτονας Θανάσης Παπαθεοδώρου του DielpisFormula1, οι καλλιτέχνες Παύλος Σάμιος, Πραξιτέλης Τζανουλίνος, Βίκη Ανδρεάδη, ο Αλέξης Κωστάλας, η γκαλερίστα Σούλα Παπουτσίδη και η υπεύθυνη εταιρικής επικοινωνίας της Εθνικής Ασφαλιστικής Μαρία Κόρακα. Από τον ιατρικό κόσμο, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι κύριοι Λάμπρος Τζιανούμης, Γιάννης Βαθυλάκης και Χρήστος Αρτινόπουλος.

Σημειώνεται πως το Νοέμβριο του 2016, η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη παρουσίασε την έκθεση «Art in Movement» στον ιστορικό χώρο του Palazzo Giureconsulti στο Μιλάνο, πάλι με την ευγενική χορηγία της Εθνικής Ασφαλιστικής, της οποίας φυσική συνέχεια είναι η έκθεση έργων «Φόρμουλα 1» της ζωγράφου. Μέρος των έργων εκτίθενται για πρώτη φορά στην Ελλάδα καθώς πολλά από αυτά έχουν φτάσει από μουσεία και ιδιωτικές συλλογές, για να εκτεθούν στο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart KΟΡΑΗ» αποκλειστικά με τη θεματική της Φόρμουλα 1.

Δείτε τις φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr