ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Art in Movement»: Έκθεση της Μίνας Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη στο Μιλάνο

«Art in Movement»: Έκθεση της Μίνας Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη στο Μιλάνο

Με τα εγκαίνια της έκθεσης «Art in Movement» της γνωστής Ελληνίδας ζωγράφου Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, θα ανοίξει η τελετή απονομής των λεγόμενων Όσκαρ του αθλητικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, στο Μιλάνο.

Με αφορμή το έτος Ολυμπιακών Αγώνων 2016, το Μιλάνο θα φιλοξενήσει από τις 16 έως τις 21 Νοεμβρίου το «Sport Movies & TV 2016 – 34th Milano International FICTS Fest», στο οποίο συμμετέχουν οι διακριθέντες από 18 φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκαν στις πέντε ηπείρους.

Η τελετή έναρξης του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, με την απονομή του ύψιστου βραβείου «Guirlande d’ Honneur», το οποίο λαμβάνουν προσωπικότητες για τη σημαντική τους συμβολή στην προώθηση πολιτιστικών και ηθικών αξιών, στο πλαίσιο του αθλητισμού. Της απονομής θα προηγηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης της Ελληνίδας ζωγράφου.

Η Μίνα Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη έχει σημαντικές διακρίσεις στην καριέρα της, για το έργο της το οποίο συχνά εμπνέεται από τον αθλητισμό. Χαρακτηριστικά, έχει τιμηθεί με το βραβείο «Guirlande d’ Honneur» το 2008, για τη σημαντική παρουσία της στην Πολιτιστική Ολυμπιάδα του Πεκίνου, καθώς και με το βραβείο «IOC Sports Artist of the year 2014» από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, που δόθηκε για πρώτη φορά σε Ελληνίδα καλλιτέχνη.