SOCIAL MEDIA

Δήλωσε ποιος θα κληρονομήσει το λογαριασμό σου στο facebook

Δήλωσε ποιος θα κληρονομήσει το λογαριασμό σου στο facebook

Αυτή κι αν είναι νέα υπηρεσία. Το facebook αποφάσισε να επιτρέψει στα μέλη του να δημιουργήσουν μια «διαθήκη» και να ορίσουν ποιος θα διαχειρίζεται το λογαριασμό τους, αφού πεθάνουν.

Θα πείτε ποιος ο λόγος να παραμείνει ενεργός ο λογαριασμός σας αν εσείς είστε στον άλλο κόσμο; Επειδή ο λογαριασμός σας θα μείνει «ορφανός» υπάρχουν δύο επιλογές. Η μία είναι να εξαφανιστεί η άλλη να τον αναθέσετε σε κάποιον άλλον. Η νέα υπηρεσία θα είναι αρχικά διαθέσιμη στις ΗΠΑ (από αυτήν την εβδομάδα) και σταδιακά σε άλλα σημεία του κόσμου.

Σύμφωνα με το facebook η διατήρηση του λογαριασμού μετά θάνατον, λειτουργεί για κάποιους ως ψηφιακό μνημόσυνο αφού θα επιτρέπει σε φιλους και γνωστούς να σας θυμούνται και να σας «μιλάνε» όταν νιώθουν την έλλειψή σας.

Αν θεωρείτε πως όλο αυτό είναι τραγικό θα πρέπει να ξέρετε ότι ήδη σε πολιτείες των ΗΠΑ υπάρχουν νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με το ποιος θα διαχειρίζεται ό,τι θεωρείται ηλεκτρονική περιουσία ενός χρήστη. Τα ψηφιακά σας υπάρχοντα τι γίνονται μετά το θάνατό σας; Το καλύτερο είναι ότι στη Μεγάλη Βρετανία μια νομική εταιρεία προσφέρει υπηρεσία διαθήκης για το web. Η επιτυχία της είναι τόσο μεγάλη που βάσει της καταγραφής που έγινε πριν από μερικά χρόνια υπήρχαν ψηφιακές κληρονομιές αξίας 2,3 εκατ. λιρών.

Σχετικές ειδήσεις