BOMB PLUS

Σταμάτης Σπανουδάκης: Το ότι πίστεψα στον Χριστό με έβγαλε από τη μαυρίλα των ναρκωτικών

Σταμάτης Σπανουδάκης: Το ότι πίστεψα στον Χριστό με έβγαλε από τη μαυρίλα των ναρκωτικών

Για τη σχέση του με τη θρησκεία, την προσωπική του περιπέτεια με τα ναρκωτικά, τη Ρούλα Κορομηλά και τη σχέση του με την πολιτική μίλησε το βράδυ της Δευτέρας ο Σταμάτης Σπανουδάκης.

Μιλώντας αρχικά για την πανδημία του κορονοϊού ο Σταμάτης Σπανουδάκης είπε ότι «προσπαθώ πάντα να έχω μια άλλη οπτική και μ’ αυτή να ξεφεύγω. Προσπαθώ να βάλω το μυαλό μου σε καλό λογισμό».

«Στο πόλεμο που ζούμε δεν φταίμε εμείς. Ο Θεός μας λέει να σταματήσουμε και να κοιτάξουμε μέσα μας. Όσοι το κάνουν θα βρουν απαντήσεις. Θα έλεγα κοιτάξτε μέσα σας και θα βρείτε πολλές απαντήσεις εκεί. Η τωρινή κατάσταση δεν επηρεάζει τη μουσική μου. Κάνω ταξίδια του νου. Προτιμώ τα μέσα μου τοπία» συμπλήρωσε όσον αφορά την περιπέτεια με τον κορονοϊό.

Η θρησκεία και η περιπέτεια με τα ναρκωτικά

Ξεχωριστή ήταν η αναφορά του Σταμάτη Σπανουδάκη στο ρόλο που διαδραματίζει η θρησκεία στη ζωή του λέγοντας χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 ότι «κάποια στιγμή ενώ παίζω έρχεται κάτι που ξέρω ότι δεν είναι δικό μου. Γονατίζω κλαίω και λέω: «Χριστέ μου, ευχαριστώ». Είναι ένα δώρο. Συγκινούμαι όταν έρθει αυτή η μελωδία».

«Περισσότερο συγκινούμαι την ώρα της έμπνευσης παρά στο χειροκρότημα» εξμολογήθηκε ο σπουδαίος συνθέτης.

Αναφερόμενος, μάλιστα, στην περίοδο που πάλευε με τον εθισμό του στα ναρκωτικά ο Σταμάτης Σπαπνουδάκης τόνισε τον τρόπο με τον οποίο η πίστη του τον βοήθησε να γλιτώσει.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «οι αποτυχίες μέτρησαν με έκαναν καλύτερο. Ήμουν ροκάς στην Αγγλία νόμιζα ότι θα γίνω ροκ σταρ και έφαγα τα μούτρα μου. Όταν τελείωσε ο κύκλος του ροκ πήγα στη Γερμανία και σπούδασα σε αυστηρό κολέγιο μουσικής. Εκεί έγινε η μεταστροφή μου στον Χριστό».

«Πριν από αυτό υπήρξε μια δύσκολη περίοδος με ουσίες. Σκεφτόμουν ακόμα και την αυτοκτονία με την γυναίκα μου. Ένας άνθρωπος που μίλησε για τον Χριστό. Γέλασα στην αρχή. Όταν έφτασα σε άλλη μαυρίλα μίλησα στον Χριστό και είπα αν υπάρχεις δείξ’ το μου και εγώ θα σ’ ακολουθήσω και μου το έδειξε. Δεν εξηγείται με λόγια αυτό. Την επόμενη στιγμή πίστευα πως υπάρχει. Παράτησα τις σπουδές» συνέχισε την αφήγησή του ο Σταμάτης Σπανουδάκης και πρόσθεσε:

«Μια Κυριακή είπα δεν αντέχω άλλο και πήγα σε μια μικρή εκκλησία. Πέφτω κάτω στη λειτουργία και αρχίζω να κλαίω και να λέω θέλω τον Χριστό και προσευχηθήκαμε όλοι μαζί. Σηκώθηκα και ήμουν χριστιανός. Έπειτα διάβαζα τη βίβλο 2 μήνες χωρίς να κουνιέμαι απ’ το σπίτι και βρήκα απαντήσεις σε όλα».

«Η Ρούλα Κορομηλά ήταν το προσωπικό μου Υπουργείο Πολιτισμού»

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης αναφέρθηκε και στη πρώτη τηλεοπτική του συνάντηση με τη Ρούλα Κορομηλά η οποία, όπως είπε, του έδωσε βήμα όταν δεν το έκανε κανείς άλλος.

«Το ‘95 δεν την ήξερα τη Ρούλα. Με φοβερό τσαμπουκά και δική της έκθεση, ενώ δεν ήθελαν απ’ το κανάλι της, έκανε αφιέρωμα σε εμένα. Μου άνοιξε τον δρόμο να επικοινωνήσω με τον κόσμο. Την ευχαριστώ με όλη μου τη καρδιά. Ήταν το προσωπικό υπουργείο πολιτισμού μου. Μου έδωσε αυτό που δεν μου έδωσε η πολιτεία, βήμα. Από την ελληνική πολιτεία δεν υπήρξε ποτέ στήριξη. Δεν είναι παράπονο, είναι ιερή αγανάκτηση, δεν μπορώ να είμαι ίσος με τους άλλους;».

Μιλώντας, τέλος, για τη σχέση του με την πολιτική ο Σταμάτης Σπανουδάκης είπε ότι «αγάπησα έναν πολιτικό, ως άνθρωπο, τον Κώστα Καραμανλή» προσθέτοντας ότι ποτέ δεν ήταν Νέα Δημοκρατία.

«Ποτέ δεν ήταν καλή η σχέση μου με την πολιτική. Εξακολουθώ να αγαπάω τον Καραμανλή, το όνειρο μου τότε ήταν Χριστόδουλος αρχηγός θρησκευτικός και Καραμανλής που αγαπάει την Ελλάδα, αρχηγός της Ελλάδας, τι ωραία που θα ήταν, το όνειρο όμως δεν έγινε» κατέληξε ο Σταμάτης Σπανουδάκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Τζανάκης στο Newsbomb.gr: Σε 2–3 βδομάδες θα μπορούμε να μιλάμε για άνοιγμα στην Αττική