ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Συμφωνία Microsoft – Sony: Το Call of Duty μένει στα PlayStation

Συμφωνία Microsoft – Sony: Το Call of Duty μένει στα PlayStation
AP.

Η συμφωνία υπεγράφη, αφότου ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Activision από τη Microsoft.

Οι δύο εταιρείες – «κολοσσοί» της τεχνολογίας, Sony και Microsoft, υπέγραψαν δεσμευτική συμφωνία δεκαετούς διάρκειας σύμφωνα με σημερινή (16/07) ανακοίνωση, προκειμένου το δημοφιλές παιχνίδι της Activision Blizzard, Call of Duty, να παραμείνει στις κονσόλες της ιαπωνικής εταιρείας, PlayStation.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε αφότου η Microsoft ολοκλήρωσε την εξαγορά της Activision Blizzard, υπερπηδώντας τα εμπόδια των ρυθμιστικών αρχών. «Με χαρά, ανακοινώνουμε ότι η Microsoft και η PlayStation υπέγραψαν δεσμευτική συμφωνία να διατηρηθεί το Call of Duty στην κονσόλα, στον απόηχο της εξαγοράς της Activision Blizzard», έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Gaming, Φιλ Σπένσερ.

Οι ρυθμιστικές αρχές είχαν εκφράσει σοβαρές ανησυχίες για την ισχύ που θα αποκτήσει η Microsoft στην αγορά παιχνιδιών εάν «άναβε» το «πράσινο φως» για την εξαγορά της Activision, διότι η τελευταία είναι κατασκευάστρια κορυφαίων και πασίγνωστων βιντεοπαιχνιδιών, ενώ, η Microsoft αποτελεί την κατασκευάστρια της κονσόλας X–BOX, που είναι ευθέως ανταγωνιστική του PlayStation.

Προέκυψαν, λοιπόν, φόβοι ότι η Microsoft θα καταστούσε δυνητικά τα δημοφιλέστερα παιχνίδια της Activision αποκλειστικά διαθέσιμα μονάχα για τα X–BOX, εκτοπίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο τον μεγάλο ανταγωνιστή της, τη Sony, από την αγορά.

Σχετικές ειδήσεις