ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αυξήστε τον αποθηκευτικό χώρο στο iPhone και το iPad σας

Αυξήστε τον αποθηκευτικό χώρο στο iPhone και το iPad σας

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες των iOS συσκευών (iPhone και iPad) είναι η έλλειψη αποθηκευτικού χώρου, ιδίως στις εκδόσεις των 16 GB. Σε πιο «μεγάλα» μοντέλα, το πρόβλημα είναι μικρότερο αλλά στα 16άρια μοντέλα πολλές φορές είναι αρκετά έντονο.

Δεν είναι τυχαίο ότι όταν έχεις ένα iPad Air στην έκδοση των 16 GB και την πρώτη φορά που το ανοίγεις συνειδητοποιείς ότι η πραγματική χωρητικότητα του είναι λίγο πάνω από τα 12 GB και μετά το «κατέβασμα» 5-6 εφαρμογών έχει μειωθεί σημαντικά, συνειδητοποιείς ότι κάτι πρέπει να κάνεις. Ιδίως, αν σκέφτεσαι να πας ταξίδι και θες να έχει 2-3 ταινίες μαζί σου. Η λύση του iCloud δεν είναι και ότι πιο πρακτικό αν είσαι μέσα στο αεροπλάνο για προφανείς λόγους.

Λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα υπάρχει και δεν είναι άλλη από εξειδικευμένα USB flash drives που συνδέονται στην Lightning των iOS συσκευών. Στην Ελλάδα, ένα τέτοιο μοντέλο έρχεται από την εταιρεία PhotoFlash και ονομάζεται i-Flash Drive. Σημειωτέον πως στο εξωτερικό υπάρχουν και άλλα μοντέλα, όπως το iStick της Sanho, αλλά στην Ελλάδα δεν είναι και εύκολο να τα βρεις.

Στην περίπτωση των συγκεκριμένων USB flash drives, αυτό που είναι κοινό είναι έχουν στη μία πλευρά τους ένα connector για την υποδοχή Lightning των τελευταίων iOS μοντέλων και από την άλλη πλευρά είναι ένα «κλασικό» USB 3.0 flash drive. Μάλιστα, το νέο i-Flash Drive EVO Plus έχει έναν πολύ καινοτόμο μηχανισμό στην πλευρά του κανονικού USB 3.0 που «αλλάζει» τον adaptor ώστε να συνδέεται και συσκευές με microUSB υποδοχή. Εξαιρετικά πρακτικό σύστημα που δοκιμάσαμε και δουλεύει με απόλυτη επιτυχία.

Σημειώνεται ότι κανονικά η Apple δεν υποστηρίζει τέτοιου είδους συσκευές, οπότε πρακτικά πρόκειται για μία «πατέντα» που έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση το «κατέβασμα» ενός app μέσω του οποίου γίνεται η διαχείριση των αρχείων που έχει μέσα το i-Flash Drive. Πάντως, μπορείς να αντιγράψεις αρχεία από το iPhone/iPad σου στο «στικάκι» όπως και το ανάποδο, καθώς και αναπαράγεις αρχεία απευθείας από αυτό.

Η χωρητικότητα ξεκινά από τα 8 GB και φθάνει έως τα 128 GB και γενικότερα πρόκειται για πολύ εύχρηστα και πρακτικά αξεσουάρ για ένα iPhone ή ένα iPad τελευταίας γενιάς.

Το μόνο θέμα είναι η τιμή, καθώς ξεκινούν από τα 60 ευρώ για τα πιο παλιά μοντέλα με χωρητικότητα 8 GB. Ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, όπως είναι προφανές...

Σχετικές ειδήσεις