ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στην Ελλάδα παγκόσμιο κέντρο της SAP για λύσεις διαχείρισης δεδομένων

Στην Ελλάδα παγκόσμιο κέντρο της SAP για λύσεις διαχείρισης δεδομένων

Την Ελλάδα επέλεξε η γερμανική SAP, μίας εκ των κορυφαίων εταιρειών πληροφορικής, για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου κέντρου ανάπτυξης λύσεων για τη διαχείριση δεδομένων (Data Science Delivery Hub).

Του Δημήτρη Μαλλά

Την Ελλάδα επέλεξε η γερμανική SAP, μίας εκ των κορυφαίων εταιρειών πληροφορικής, για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου κέντρου ανάπτυξης λύσεων για τη διαχείριση δεδομένων (Data Science Delivery Hub).

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η επένδυση αποτελεί μέρος της στρατηγικής της εταιρίας για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης και της καινοτομίας, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η χώρα και δημιουργώντας, ταυτόχρονα, θέσεις εργασίας για νέους, ταλαντούχους επιστήμονες από το χώρο της πληροφορικής.

Σύμφωνα με την SAP, η επιλογή της Ελλάδας για τη δημιουργία ενός τόσο σημαντικού κέντρου για την εταιρεία είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής γεωπολιτικής θέσης που κατέχει η χώρα στην περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής και η οποία προκαλεί παγκόσμιο ενδιαφέρον όσον αφορά την έξοδο της χώρας από την κρίση. Ταυτόχρονα, με τη λειτουργία του Data Science Delivery Hub δίνεται η δυνατότητα αξιοποίησης αξιόλογων Ελλήνων επιστημόνων, πολλοί από τους οποίους διαπρέπουν στους τομείς του Data Science στο εξωτερικό.

Σημειωτέον πως έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για την αναζήτηση των ατόμων που θα στελεχώσουν το κέντρο.

«Σήμερα, μόνο ένα μικρό μέρος των διαθέσιμων δεδομένων αξιοποιείται διεθνώς», σχολίασε ο κ. Μάνος Ραπτόπουλος, chief operating officer της SAP για την περιοχή της Νοτίου Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. “Σ’ αυτό το πλαίσιο, υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία, την οποία η SAP έχει ήδη αξιοποιήσει με την ανάπτυξη λύσεων που έχουν βοηθήσει πολλές εταιρείες να ακολουθήσουν τους γρήγορους ρυθμούς της αλλαγής και να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε έναν πλήρως συνδεδεμένο κόσμο. Η νέα επένδυση της SAP στην Ελλάδα αποτελεί στρατηγική απόφαση, η οποία αποδεικνύει τη σταθερή δέσμευσή μας για στήριξη της ελληνικής οικονομίας, ενώ, ταυτόχρονα, προσφέρει ευκαιρίες στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας, ενισχύοντας την οικονομική ανάπτυξη».

Το Data Science Delivery Hub αναμένεται να αποτελέσει ένα κέντρο για την περαιτέρω αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρουν τα Big Data – σήμερα και στο μέλλον – μέσα από συνεργασίες με εταιρείες, οι οποίες έχουν ήδη υιοθετήσει το Internet of Things και λύσεις διαχείρισης analytics, καθώς και σε συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα και άλλους παραγωγικούς φορείς.

Οι εταιρείες σήμερα καλούνται να διαχειριστούν σε καθημερινή βάση τεράστιο όγκο δεδομένων τα οποία ανταλλάσσονται μεταξύ υπολογιστών, κινητών και άλλων συσκευών. Με τη χρήση κατάλληλων λύσεων λογισμικού, όπως αυτές που προσφέρει η SAP για τη διαχείριση των σχέσεων με τους πελάτες (Customer Innovation), καθώς και πλατφόρμες επιχειρηματικού λογισμικού (Enterprise Platform), οι επιχειρήσεις μπορούν να συγκεντρώσουν πολύτιμες πληροφορίες και στοιχεία τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν ώστε να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά, τόσο εσωτερικά, όσο και σε σχέση με τα κοινά τους.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων