ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στον ΟΤΕ το data center της Coca-Cola Hellenic

Στον ΟΤΕ το data center της Coca-Cola Hellenic

Το έργο ανατέθηκε μετά από διεθνή διαγωνισμό και αφορά την υποστήριξη 36.000 εργαζομένων σε 28 χώρες.

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα πληροφορικής που έχουν υλοποιηθεί στην Ελλάδα ανέλαβε ο όμιλος ΟΤΕ, στον οποίο ανέθεσε η Coca-Cola Hellenic τη λειτουργία του κέντρου δεδομένων της (data center).

Το έργο είναι ύψους 43 εκατ. ευρώ και αφορά την εξυπηρέτηση των επιχειρησιακών εφαρμογές πληροφορικής περισσότερων από 36.000 εργαζομένων της στις 28 χώρες όπου δραστηριοποιείται η Coca-Cola Hellenic. Το data center της Coca-Cola Hellenic, είναι ένα από τα τρία μεγαλύτερα data center instances στην περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, καθώς και ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά έργα που αναλαμβάνει ο όμιλος ΟΤΕ, ενώ δείχνει και τις δυνατότητες που έχει η χώρα μας για την υποστήριξη τέτοιου είδους έργων.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η Ελλάδα θα γίνει η βάση για μια από τις πιο νευραλγικές λειτουργίες του ομίλου Coca-Cola Hellenic, καθώς το νέο data center που θα φιλοξενείται σε υπάρχουσες υποδομές του ΟΤΕ θα υποστηρίζει όλη την επιχειρησιακή δραστηριότητα και όλες τις λειτουργίες, όπως παραγγελιοληψία, customer relationship management (CRM), enterprise resource planning (ERP), Call Center και άλλες, για το σύνολο των παραγωγικών του συστημάτων.

Χαρακτηριστικό του μεγέθους του έργου είναι ότι, όπως εκτιμάται, η κίνηση δεδομένων σε ετήσια βάση θα φθάνει τα 1830 Terabytes.

Η λειτουργία και υποστήριξη προς την Coca-Cola Hellenic παρέχεται σε καθημερινή 24ωρη βάση, ολόκληρο το χρόνο, ενώ το έργο περιλαμβάνει και τη λειτουργία εφεδρικού data center στις. Το έργο θα στελεχωθεί με νέο ανθρώπινο δυναμικό.

Για την επένδυση του Ομίλου Coca-Cola Hellenic, η γενική διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον κ. Νάγια Καλογεράκη, σημείωσε: «Αυτή η σημαντική επένδυση, δείχνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη στις δυνατότητες και προοπτικές της χώρας μας και συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη. Η απόφαση αυτή δημιουργεί αξία για την Ελλάδα, η οποία προστίθεται σ’ αυτή που δημιουργούμε καθημερινά μέσα από τη δραστηριότητά μας. Με αυτό τον τρόπο, μεγιστοποιούμε το συνολικό θετικό μας αποτύπωμα και ωφελούμε την ελληνική οικονομία στηρίζοντας την ανάπτυξη και την απασχόληση».

Ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου OTE κ. Μιχάλης Τσαμάζ δήλωσε: «Ο Όμιλος ΟΤΕ έχει το μέγεθος, την αξιοπιστία και την τεχνογνωσία να αναλαμβάνει μεγάλα έργα ICT, ανταγωνιζόμενος διεθνείς κολοσσούς της αγοράς. Η συνεργασία μας με τον Όμιλο Coca-Cola Hellenic φέρνει στη χώρα μας μια μεγάλη επένδυση δημιουργώντας και νέες θέσεις εργασίας. Η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες και το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό για να μετατραπεί, υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις, σε τεχνολογικό κόμβο ICT στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Ρoή Ειδήσεων