ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Αστερόκοσμος - Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο χωριό

Αστερόκοσμος - Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο χωριό

Γεγονός με βαλκανική διάσταση, χαρακτήρισε η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, την παραμυθένια - χριστουγεννιάτικη "πόλη" του "Αστερόκοσμου", καθώς ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να τον επισκεφθούν από γειτονικές χώρες.

«Την περασμένη βδομάδα συναντηθήκαμε με 40 τουριστικούς πράκτορες από Βουλγαρία και αρκετούς από Σερβία και έχουμε τις πρώτες κρατήσεις για γκρουπ τουριστών» ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας.

Στο Πέτρινο Χωριό του Αη Βασίλη, στο Εργοστάσιο Παιχνιδιών και στο Χωριό από Ζαχαρόπαστα θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν μικροί και μεγάλοι επισκέπτες στον φετινό «Αστερόκοσμο» της ΔΕΘ-Helexpo, το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο πάρκο των Βαλκανίων. Η παραμυθένια πολιτεία 27.000 τ.μ., φωτισμένη με 5.700.000 λαμπάκια, ανοίγει τις πύλες της το απόγευμα της Παρασκευής, 12 Δεκεμβρίου και θα είναι ανοιχτή έως τις 7 Ιανουαρίου του 2015.

Εκτίμηση των διοργανωτών είναι ότι η προσέλευση θα ξεπεράσει τους 210.000 περσινούς επισκέπτες ενώ αναμένεται να αυξηθεί, λόγω του όγκου των εκδηλώσεων και ο μέσος όρος παραμονής στον «Αστερόκοσμο», από περίπου 3 ώρες που υπολογίστηκε το 2014, σε 4 για φέτος.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΔΕΘ, ότι «η γενική έκθεση του Σεπτεμβρίου και ο «Αστερόκοσμος» αποτελούν τη ναυαρχίδα των δράσεων με κερδοφορία».

Η γενική είσοδος στον Αστερόκοσμο κοστίζει 7 ευρώ και περιλαμβάνει επίσκεψη σε όλο το θεματικό πάρκο -εκτός από το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας- και απεριόριστη συμμετοχή σε όλα τα παιχνίδια, δράσεις και θεάματα, καθώς και δωρεάν πάρκινγκ στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo (είσοδος από πύλη Εμπορίου). Τα παιδιά ύψους έως 1 μέτρο δεν πληρώνουν. Η γενική είσοδος που περιλαμβάνει και επίσκεψη στο Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας είναι 9 ευρώ.
«Βόλτα» στον Αστερόκοσμο

Στην «Παγωμένη Πολιτεία», στο περίπτερο 15, η θεατρική παράσταση «Στην κιβωτό στις 8» του Ulrich Hub, «υποδέχεται» τους επισκέπτες και ακολουθούν ακροβάτες, ένας μάγος με διασκεδαστικά κόλπα και 3D τοίχοι όπου ο καθένας μπορεί να ντύνεται με εντυπωσιακές στολές εποχής και να μεταφέρεται "εικονικά" πίσω στον χρόνο. Παράλληλα, διοργανώνεται Jazz Festival και συναυλία κρουστών με τους Paranaoue.

Στο Περίπτερο 13 βρίσκεται το «Εργοστάσιο Δώρων του 'Αι Βασίλη», ένα μικρό θεματικό πάρκο με «δωμάτια» όπου στο καθένα γίνεται και μια παράσταση και διοργανώνονται διάφορα εργαστήρια όπως βιβλιοφιλίας, πηλού, διατροφής και κινούμενου σχεδίου.

Και το σημαντικότερο, όλοι οι αγαπημένοι βοηθοί του 'Αη Βασίλη είναι στη θέση τους και περιμένουν τους επισκέπτες για να τους «οργανώσουν» τα Χριστούγεννα.
Ο Παιχνιδομάστορας, ένας ξυλουργός κατασκευάζει όμορφα ξύλινα παιχνίδια και η ράφτρα του 'Αι Βασίλη με τη μεζούρα, παίρνει τα μέτρα τού καθενός, διαλέγει ανάμεσα σε ποικίλα χρώματα και υφάσματα, ράβει, ξηλώνει, ξαναράβει, ώσπου να φτιάξει τελικά στολές για όλους!

Στη Λεωφόρο της σοκολάτας, απέναντι από το εργοστάσιο-μουσείο Σοκολάτας, στήνεται το City Game Thessaloniki, ένα Εργαστήρι επιτραπέζιου παιχνιδιού και ο Xριστουγεννιάτικος φούρνος, μαζί με τη Σχολή Χριστουγεννιάτικης Μαγείας.

Επίσης, στο θεματικό πάρκο θα στηθεί Λούνα-Πάρκ με 18 παιχνίδια και 2 παγοδρόμια, όπου οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες μπορούν να συμμετάσχουν όσες φορές θέλουν. Τέλος, ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας συμμετέχει στον Αστερόκοσμο, οργανώνοντας τη «Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Βιβλίου - Bazaar».

Σχετικές ειδήσεις