ΕΛΛΑΔΑ

Σαμοθράκη γιατί είναι εναλλακτική (photos)

Σαμοθράκη γιατί είναι εναλλακτική (photos)

Eκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο κυκλικό οικοδόμημα της αρχαιότητας το Αρσινόειον και το Ιερό των Μεγάλων Θεών όπου τελούνταν τα Καβείρια Μυστήρια. Η ενέργεια της Σαμοθράκης είναι ιδιαίτερη και το γεγονός πως εκεί γίνονταν μια από τις μεγαλύτερες μυστικιστικές γιορτές της αρχαιότητας το πιστοποιεί.

Αλλά εκτός από αρχαία τι; Η Σαμοθράκη διαθέτει ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία που έχετε δει. Το βουνό Σάος χωρίζει το νησί στα δύο με τη μία του πλευρά να είναι κατάφυτη με πλατάνια και φτέρες και την άλλη να είναι η κλασική νησιωτική με το ξηρό κλίμα.
Οι καταρράκτες και οι τεχνητές λίμνες (Βάθρες) που σχηματίζονται είναι χάρμα οφθαλμών αλλά η θερμοκρασία τους δεν είναι για όσους θέλουν το νερό σε θερμοκρασία βρασμού. Πάρτε βαθιά αναπνοή και βουτήξτε.

Οι κάμπερς αγαπούν τη Σαμοθράκη γιατί εκεί νιώθουν ότι βρίσκονται πραγματικά στη Φύση. Το κέντρο της νυχτερινής κίνηση είναι η χώρα (Πύργος) όπου φυσικά δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα και είναι χτισμένη ψηλά για το φόβο των πειρατών.

Η Σαμοθράκη έχει ένα ακόμη αξιοπερίεργο. Τα χιλιάδες κατσίκια που κυκλοφορούν και αράζουν παντού, ακόμα και στη μέση του δρόμου. Μην εκπλαγείτε αν ένα κατσίκι έρθει να σας κάνει παρέα εκεί που λιάζεστε και μην αφήσετε ποτέ το αυτοκίνητό σας κάτω από δέντρο. Θα το βρείτε χάλια, αφού τα κατσίκια θα το χρησιμοποιήσουν για να σκαρφαλώσουν στο δέντρο για να μασουλήσουν τα φύλλα του.

Photos: Σπύρος Κοντογιαννάτος