boat-beach
Η Εύβοια συνδυάζει την πλούσια βλάστηση με υπέροχες παραλίες και γαλαζοπράσινα νερά.
Πηγή: Pixabay
TRAVEL

Εύβοια: Πέντε μαγευτικές παραλίες για δροσερές βουτιές κοντά στην Αθήνα

Κι όμως το καλοκαίρι είναι μπροστά μας, το ίδιο και τα -θερμά- Σαββατοκύριακα. Τι καλύτερο λοιπόν από μπάνια στη θάλασσα και εκδρομές σε κάποιον από τους πιο κοντινούς καλοκαιρινούς προορισμούς στην Αθήνα! Και επειδή, οι επιλογές είναι πολλές, εδώ σας έχουμε πέντε από τις πιο όμορφες παραλίες της Εύβοιας. Το μόνο που χρειάζεται να πάρετε είναι καλή παρέα στο αυτοκίνητο και η πανέμορφη Εύβοια σας περιμένει!

Η αλήθεια είναι πως τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, οι αποδράσεις εκτός πόλης είναι το ζητούμενο. Διότι, οι υψηλές θερμοκρασίες, η πολύβουη καθημερινότητα και η ρουτίνα φέρνουν στο επίκεντρο την ανάγκη μας να ξεφύγουμε -έστω για λίγες μόνο ώρες- από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης.

Τι καλύτερο λοιπόν, από το να βρεθούμε σε μία από τις πιο όμορφες παραλίες της χώρας μας, η οποία μάλιστα βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από την Αθήνα; Για εμάς που ήδη δεν βλέπουμε την ώρα να απολαύσουμε χαλαρές στιγμές σε μία μαγευτική παραλία λοιπόν, ήρθε η στιγμή να κατευθυνθούμε προς τη Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα την Εύβοια, που μας δίνει την ευκαιρία να θαυμάσουμε το Αιγαίο Πέλαγος και τον Ευβοϊκό Κόλπο.

Η Εύβοια λοιπόν, συνδυάζει αρμονικά την πλούσια βλάστηση με υπέροχες παραλίες και γαλαζοπράσινα νερά. Εμείς το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να επιλέξουμε ποια από τις πέντε παραλίες που ακολουθούν θα γίνει η αγαπημένη μας.

Λιχαδονήσια

Λιχαδονήσια
Λιχαδονήσια

Τα Λιχαδονήσια βρίσκονται στον βόρειο Ευβοϊκό κόλπο, ανάμεσα στα Καμένα Βούρλα και την Εύβοια, και αποτελούν μία συστάδα νησιών, που αναδύθηκαν μετά από μεγάλο σεισμό πριν χιλιάδες χρόνια και οι ντόπιοι αποκαλούν Σεϋχέλλες. Η παραλία και τα νερά στα Λιχαδονήσια είναι ίσως από τα ομορφότερα στην περιοχή, αφού η χρυσή άμμος και οι γαλαζοπράσινες αποχρώσεις συνθέτουν το τοπίο του πανέμορφου σημείου που θα απολαύσετε το μπάνιο σας.

Χιλιαδού

Χιλιαδού
ΧιλιαδούIntime

Η Χιλιαδού είναι από τις πιο δημοφιλείς παραλίες για ελεύθερους κατασκηνωτές και γυμνιστές. Βρίσκεται στην κεντρική Εύβοια, στους πρόποδες του βουνού Δίρφη, στην πλευρά που βλέπει προς τα πεντακάθαρα νερά του Αιγαίου και είναι μια απλωτή παραλία με άμμο και βότσαλα, που έχει βόρειο προσανατολισμό, οπότε συχνά είναι εκτεθειμένη στους δυνατούς ανέμους. Η ονομασία της, προέρχεται από το ομώνυμο εκκλησάκι Παναγία της Χιλιαδούς, που βρίσκεται κοντά.

Μεγάλη Άμμος

Ο ΕΟΤ δεν επέλεξε τυχαία τη συγκεκριμένη παραλία σε διαφημιστική καμπάνια για τον τουρισμό. Η state of mind διάσημη παραλία, είναι μια από τις ομορφότερες που θα βρείτε στην Εύβοια. Αυτό που κάνει ιδιαίτερη την παραλία του Μαρμαρίου, είναι ότι αλλάζει μέγεθος και σχήμα καθώς η ακτογραμμή μετακινείται ανάλογα με τη φορά του ανέμου και των κυμάτων. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία «γλώσσα» άμμου, μέσα στα νερά του βόρειου Ευβοϊκού και τον κόλπο του Μαρμαρίου. Ιδανική επιλογή για kite και wind surfers.

Μεγάλη άμμος

Λιμνιώνας

Η παραλία του Λιμνιώνα στην Κεντρική Εύβοια είναι μια πανέμορφη παραλία με βότσαλα αλλά και με πολύ σκούρα βύσσινο-καφέ άμμο, ενώ η θάλασσα είναι αρκετά βαθιά. Μάλιστα, όπως και οι περισσότερες παραλίες της Εύβοιας που «βλέπουν» Αιγαίο, έχουν αρκετό αέρα και κύμα τις περισσότερες ημέρες.

Κάλαμος

Η παραλία Κάλαμος αποτελείται από δύο παραλίες οι οποίες είναι ενωμένες δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα. Από τη μια πλευρά είναι η καλή παραλία και από την άλλη η κακή, όπως τις χαρακτηρίζουν οι ντόπιοι, καθώς η μια είναι ήρεμη και κατάλληλη για βουτιές, ενώ η άλλη είναι «αγριεμένη». Εάν προσεγγίσετε την παραλία από ψηλά, η θέα θα σας κόψει κυριολεκτικά την ανάσα.

Κάλαμος

Διαβάστε επίσης

Όλα είναι δρόμος - Τα 3 «βήματα» για σωστό και οργανωμένο roadtrip

Πέντε παραλίες βγαλμένες από καρτ ποστάλ μια «ανάσα» από τo κέντρο της Αθήνας

«Φαρμάκι» οι καλοκαιρινές διακοπές: Πλοίο vs αεροπλάνο - Πόσο κοστίζουν οι εξορμήσεις στην Ελλάδα

Τρεις ελληνικές παραλίες στη λίστα με τις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2023

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ