road-sea
Tο roadtrip είναι μία μοναδική εμπειρία που αξίζει να ζήσετε
Πηγή: Pixabay
TRAVEL

Όλα είναι δρόμος - Τα 3 «βήματα» για σωστό και οργανωμένο roadtrip

Για να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο, χρειάζεται καλή παρέα, σωστή οργάνωση και η πιο καλοκαιρινή σας διάθεση.

Κι όμως, το φετινό καλοκαίρι, τα roadtrips έχουν την τιμητική τους! Ίσως ο λόγος είναι οι δεκάδες χερσαίοι προορισμοί που προσφέρει η χώρας μας, το μειωμένο budget που θα χρειαστείτε σε ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο, συγκριτικά πάντα με το πλοίο και το αεροπλάνο ή ακόμη και η ευελιξία κινήσεων, μιας και μπορείτε ευκολότερα να προγραμματίσετε επιπλέον μονοήμερες εκδρομές και εξορμήσεις σε γύρω περιοχές.

Όποια και εάν είναι η αιτία, το σίγουρο είναι πως το roadtrip είναι μία μοναδική εμπειρία που αξίζει να ζήσετε, είτε αποφασίσετε να εκδράμετε με φίλους, την οικογένεια ή τη σχέση σας.

car, sea, road
Tο roadtrip με αυτοκίνητο σάς δίνει και ευελιξία κινήσεωνPexels

Για εσάς λοιπόν, που αναρωτιέστε πώς να οργανωθείτε σωστά για ένα roadtrip, αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω tips και πιστέψτε μας, δεν θα σας λείψει τίποτα απολύτως!

#1 Σχεδιάζετε τη διαδρομή σας

Το Α και το Ω είναι να έχετε πλάνο. Μπορεί όλα όσα ζητάτε από τις καλοκαιρινές σας διακοπές να είναι χαλάρωση και ηρεμία, ωστόσο για ένα ξεκούραστο roadtrip είναι απαραίτητο να έχετε σχεδιάσει τη διαδρομή σας από πριν. Έτσι θα γλιτώσετε χρόνο και ταλαιπωρία, αφού δεν θα χρειαστεί να σταματάτε κάθε λίγα χιλιόμετρα προκειμένου να δείτε σε ποιο μέρος θα είναι η επόμενή σας στάση ή σε ποιο χιλιόμετρο υπάρχει βενζινάδικο και κάποιο μαγαζί για καφέ και σνακ.

map-van
Πηγή: Pixabay

Τα «βήματα» λοιπόν είναι απλά: Ανοίγετε το google maps, αποφασίζετε τη διαδρομή, τις στάσεις που θα κάνετε, τις ημέρες που σκοπεύετε να μείνετε σε κάθε μέρος και φτιάχνετε το πρόγραμμά σας.

#2 Ορίζετε το budget σας

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα roadtrips θεωρούνται οικονομικά ταξίδια, ειδικά όταν γίνονται με μεγάλη παρέα, αφού τα έξοδα της διαδρομής μοιράζονται. Ωστόσο, είναι σημαντικό εκτός από το κόστος που αφορά στο αυτοκίνητο, πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας, να έχετε καταγράψει τα λοιπά έξοδα και να έχετε αποφασίσει ποιο θα είναι το διαθέσιμο budget σας.

Ένας τρόπος λοιπόν, είναι να δημιουργήσετε ένα ημερολόγιο, όπου κάθε μέρα θα έχετε υπολογίσει συγκεκριμένο ποσό που θα ξοδεύετε. Φυσικά, είναι καλό σε αυτό το ποσό να προσθέσετε κάποια έξτρα χρήματα για απρόοπτα μικροέξοδα και ευτράπελα που τυχόν θα προκύψουν στον δρόμο σας. Κάπως έτσι, θα γνωρίζετε a priori περίπου πόσα χρήματα θα σας στοιχίσουν οι διακοπές σας.

#3 Οργανώνετε σωστά τις βαλίτσες

Η αλήθεια είναι πως το ζήτημα των αποσκευών σε ένα roadtrip μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα και αυτό επειδή όταν οργανώνεται μία εκδρομή με το αμάξι, όλοι έχουν στο μυαλό τους πως δεν χρειάζεται να περιοριστούν αφού θα υπάρχει χώρος. Κι όμως, συνήθως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, ειδικά εάν στην εκδρομή δεν είναι δύο άτομα αλλά περισσότερα.

Είναι σημαντικό λοιπόν να συμβάλλουν όλοι οι επιβάτες στην «οικονομία» του χώρου, έτσι ώστε το ταξίδι να είναι άνετο και ασφαλές, χωρίς να έχετε βαλίτσες και τσάντες ανάμεσα από τα πόδια σας.

travel van
Πηγή: Pixabay

Ναι, το φετινό καλοκαίρι, το roadtrip με τους αγαπημένους σας είναι αναμφίβολα μία εκπληκτική ιδέα. Το μόνο που χρειάζεται λοιπόν, για να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία μία εκδρομή με το αυτοκίνητο, είναι καλή παρέα, σωστή οργάνωση και η πιο καλοκαιρινή σας διάθεση, ώστε να γεμίσετε το «άλμπουμ» των αναμνήσεών σας με τις πιο όμορφες στιγμές!

Διαβάστε επίσης

Αυτά τα τέσσερα νησιά των Μικρών Κυκλάδων είναι ιδανικά για island hopping

«Φαρμάκι» οι καλοκαιρινές διακοπές: Πλοίο vs αεροπλάνο - Πόσο κοστίζουν οι εξορμήσεις στην Ελλάδα

Φθηνότερη η διαμονή σε Ίμπιζα, Σαν Τροπέ και Κορσική από Μύκονο, Πάρο και Παξούς

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ