Σαρδηνία
Τοπία σαν καρτ ποστάλ
Πηγή: Pixabay
TRAVEL

Σαρδηνία: Μεσογειακή και εξωτική φυσική ομορφιά που σαγηνεύει

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που αξίζει να επισκεφτείτε τα κρυστάλλινα νερά, τις αμμώδεις παραλίες και τα γραφικά τοπία της Σαρδηνίας.

Η Σαρδηνία ήταν και είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών στην Ιταλία. Άλλωστε, με 2.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής, το νησί έχει αυτό που ζητά το 90% του πληθυσμού για τις διακοπές του. μαγευτικές παραλίες με κρυστάλλινα νερά, κατάφυτα τοπία και παραδεισένιους κόλπους. Και επειδή, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί στη Μεσόγειο Θάλασσα έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα από τα βαθυγάλανα νερά και τις αμμώδες ακτές του, μπορεί κανείς να εξερευνήσει συγχρόνως πόλεις, μεσαιωνικά χωριά και αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής.

Για εσάς λοιπόν, που θέλετε να αποδράσσετε στη Σαρδηνία, αρκεί να γνωρίζετε πως είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για οικογένειες, ζευγάρια ή φίλους καθώς συνδυάζει χαλάρωση, περιπέτεια και διασκέδαση. Συν τοις άλλοις, το νησί διαθέτει εξαιρετικό κλίμα, με ήπιες θερμοκρασίες όλο τον χρόνο και μαγευτικά μέρη που θα συναρπάσουν κάθε ταξιδιώτη. Λοιπόν, φύγαμε για Σαρδηνία;

Εάν ακόμη αναρωτιέστε, ένας ταξιδιωτικός «οδηγός» με όσα αξίζει να δείτε και να κάνετε στο νησί της Σαρδηνίας, καθώς και το παρακάτω φωτογραφικό «άλμπουμ» είναι όλα όσα χρειάζεστε για να κλείσετε ευθύς αμέσως τα εισιτήρια και τη διαμονή σας στο μεγαλιθικό νησί των αντιθέσεων.

Οι μαγευτικές παραλίες της Σαρδηνίας

Punta Molentis: Αυτή η παραλία βρίσκεται στη θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή Capo Carbonara. Έχει κρυστάλλινα νερά, λευκή άμμο κι είναι από τις πιο εντυπωσιακές του νησιού.

Punta Molentis στην Σαρδηνία
Punta Molentis στην ΣαρδηνίαLuca Picciau/REDA&CO/Universal Images Group via Getty Images

Σε κοντινή απόσταση, μπορείτε να δείτε και τα ερείπια ενός nuraghe, ενός αρχαίου μεγαλιθικού οικοδομήματος που βρέθηκε στη Σαρδηνία. Η παραλία διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες και εστιατόριο.

Romazzino: Από τα πιο όμορφα μέρη της Κόστα Σμεράλντα, είναι μια έκταση λευκής άμμου που περιβάλλεται από βράχους γρανίτη. Η παραλία Romazzino οφείλει το όνομά της στο μυρωδάτο δεντρολίβανο που υποδέχεται τους επισκέπτες με θέα στο νησί Mortorio. Έχει τιρκουάζ, ρηχά νερά και προσφέρει διάφορες υπηρεσίες όπως ομπρέλες, ξαπλώστρες, beach bar και μεγάλο πάρκινγκ επί πληρωμή.

Παραλία Romazzino
Παραλία RomazzinoMauro Spanu/REDA&CO/Universal Images Group via Getty Images

Rena Majori: Βρίσκεται 8 χλμ. από τη Σάντα Τερέζα Γκαλούρα. Η παραλία φημίζεται για την ψιλή, λευκή άμμο της και τη μεγάλη ακτογραμμή που χωρίζεται από βράχους από γρανίτη. Τα σμαραγδένια νερά της είναι ιδανικά για καταδύσεις και διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες, θαλάσσια ποδήλατα και κανό. Σε κοντινή απόσταση, υπάρχει κάμπινγκ και πυκνό πευκοδάσος με αναψυκτήριο.

Pittulongu: Η παραλία Pittulongu, γνωστή και ως Puntale Lungo βρίσκεται κοντά στην πόλη Όλμπια. Είναι μια υπέροχη, μεγάλη ακτογραμμή σε σχήμα μισοφέγγαρου με λευκή άμμο και καθαρά, ρηχά νερά. Επίσης, μπορείτε να βρείτε διάφορα ξενοδοχεία, εστιατόρια, πιτσαρίες και μίνι μάρκετ σε κοντινή απόσταση.

Lido di Orrì: Αν σας αρέσει το surfing και το kitesurfing, αυτή είναι η παραλία που πρέπει σίγουρα να κάνετε στάση. Είναι μια ακτογραμμή μήκους σχεδόν 16 χλμ. που αποτελείται από μια σειρά κολπίσκων κοντά στο Άρμπαταξ. Θεωρείται από τους πιο όμορφους όρμους της Σαρδηνίας και έχει λευκή αμμουδιά και τιρκουάζ νερά. Επίσης, εκεί θα βρείτε ομπρέλες, ξαπλώστρες και ένα μικρό μπαρ με δροσερά ποτά και σνακ.

Is Arenas Biancas: Κοντά στο Κάλιαρι, θα βρείτε τον όμορφο όρμο με τους λευκούς αμμόλοφους και τα καταγάλανα νερά. Στην περιοχή, υπάρχει η λιμνούλα Is Brebeis που φιλοξενεί φλαμίνγκο το καλοκαίρι. Μπορείτε να φτάσετε στην παραλία διασχίζοντας ένα μικρό κανάλι και περπατώντας ένα σύντομο μονοπάτι.

H παραλία Pelosa
H παραλία PelosaEnrico Spanu/REDA&CO/Universal Images Group via Getty Images

Pelosa: Βρίσκεται στο Stintino, αυτή η σχεδόν τροπική παραλία έχει λευκή άμμο και διάφανα νερά. Με θέα τον κόλπο της Ασινάρα, προστατεύεται από τα βράχια του Κάπο Φαλκόνε και έχει πάντα ήρεμα νερά. Στην προκυμαία, θα δείτε τον χαρακτηριστικό πύργο της Αραγονίας, το σύμβολο της περιοχής.

Cala Goloritzè: Βρίσκεται σε μια φυσική είσοδο του κόλπου του Orosei. Τα χρώματα της θάλασσας είναι μαγευτικά και η άμμος είναι μαλακή. Δεν υπάρχουν υπηρεσίες και το καλοκαίρι η είσοδος είναι περιορισμένη, οπότε θα πρέπει να πληρώσετε εισιτήριο. Μπορείτε να φτάσετε στην παραλία μέσω θαλάσσης ή με τα πόδια διασχίζοντας ένα μονοπάτι.

H παραλία Cala Goloritze
H παραλία Cala GoloritzeMassimiliano Maddanu/REDA&CO/Universal Images Group via Getty Images

Τοποθετημένη στα δυτικά της Ιταλίας, η Σαρδηνία συνδυάζει μεσογειακή και εξωτική φυσική ομορφιά. Κάπως έτσι, έχει καταφέρει να διατηρήσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και να τα συνδυάσει με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Είτε λοιπόν είστε από εκείνους που επιζητούν την ηρεμία και τη χαλάρωση, είτε από τους πιο δραστήριους που ψάχνουν νέες εμπειρίες και δράση, ένα είναι το σίγουρο: Υπάρχουν πολλοί λόγοι που αξίζει να επισκεφτείτε τα κρυστάλλινα νερά, τις αμμώδεις παραλίες και τα γραφικά τοπία που μετατρέπουν τη Σαρδηνία σε έναν μοναδικό προορισμό.

Διαβάστε επίσης

Αυτά τα τέσσερα νησιά των Μικρών Κυκλάδων είναι ιδανικά για island hopping

Τρεις ελληνικές παραλίες στη λίστα με τις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2023

Καλοκαίρι αλά ιταλικά: Τρία γραφικά νησιά για διακοπές στην Ιταλία

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ