Κουφονήσια
Κουφονήσια
Πηγή: Unsplash
TRAVEL

Αυτά τα τέσσερα νησιά των Μικρών Κυκλάδων είναι ιδανικά για island hopping

Μην χάνετε άλλο χρόνο, αφού για να κάνετε island hopping στην Ελλάδα το μόνο που χρειάζεστε είναι όρεξη και φαντασία. Ειδικά, για εσάς που θα επιλέξετε τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων αυτόν τον Ιούλιο, αρκεί να κλείσετε το εισιτήριό σας και να ζήσετε τις διακοπές των ονείρων σας.

Αν ο όρος island hopping έχει ήδη «κλέψει» την προσοχή σας, τότε είστε αναμφίβολα στο σωστό μέρος για να μάθετε τα πάντα γύρω από τη δημοφιλή τάση, που έχει γίνει η αγαπημένη συνήθεια των περισσότερων ταξιδιωτών. Τι καλύτερο άλλωστε, από το να βλέπετε μέσα σε λίγες ημέρες παραπάνω από έναν προορισμούς;

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και ας εξηγήσουμε πρώτα τι ακριβώς είναι το island hopping: Island hopping σημαίνει να «πηδάτε» από το ένα νησί στο άλλο και είναι ένα από τα πιο hot ταξιδιωτικά trends. Αντί λοιπόν, να περάσετε 10 ημέρες σε ένα μόνο νησί, γιατί να μην πάτε και σε ένα δεύτερο και σε ένα τρίτο, μην σας πω και σε ένα τέταρτο;

Για εσάς, που αναρωτιέστε τι προσφέρει αυτή η μετακίνηση από νησί σε νησί, αρκεί να αναλογιστείτε πως κάνοντας island hopping στα νησιά της Ελλάδας, ανακαλύπτετε πανέμορφους και ξεχωριστούς προορισμούς, δοκιμάζετε διαφορετικές κουζίνες και απολαμβάνετε το μπάνιο σας σε αμέτρητες παραλίες. Το ερώτημα ωστόσο, είναι ποια νησιά να επιλέξετε για το φετινό island hopping σας, έτσι ώστε να γεμίζετε με υπέροχες αναμνήσεις από πολλά και διαφορετικά μέρη της Ελλάδας.

Από τη bucket list του φετινού καλοκαιριού δεν θα μπορούσε να λείπει ένα ταξίδι προς τις μικρές Κυκλάδες, που μαγεύουν πλήθος επισκεπτών κάθε χρόνο, χάρη στις διάφανες παραλίες τους, τα γραφικά σοκάκια και το υπέροχο φαγητό τους.

Αυτόν τον Ιούλιο λοιπόν, το πρόγραμμα έχει Κουφονήσια, Ηρακλειά, Σχοινούσα και Δονούσα και ιδού οι λόγοι:

Στη Σχοινούσα θα γνωρίσετε την παρθένα ομορφιά των μικρών Κυκλάδων

Η Σχοινούσα είναι ένα κυκλαδίτικο νησί του Αιγαίου Πελάγους, που κατοικείται από τα αρχαία χρόνια, ενώ σύμφωνα με την παράδοση το όνομά του το χρωστά στο θαμνώδες φυτό σχίνο που ευδοκιμεί σε όλο το νησί.

Σχοινούσα
Σχοινούσα

Τα τελευταία χρόνια το νησί επισκέπτονται ολοένα και περισσότεροι ταξιδιώτες που αναζητούν ήσυχα μέρη με παρθένες ομορφιές για να περάσουν τις διακοπές τους. Οι τουριστικές υποδομές της Σχοινούσας ικανοποιούν τις ανάγκες των επισκεπτών του νησιού και τους προσφέρουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις, οι οποίες είναι συνδυασμένες αρμονικά με τις φυσικές ομορφιές της που την κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα νησιά των Μικρών Κυκλάδων.

Στα Κουφονήσια ο κόσμος αγαπάει την αυθεντικότητα

Κουφονήσια
Κουφονήσια


Για τους περισσότερους, η επαφή με τα Κουφονήσια χαρακτηρίζεται ως έρωτας με την πρώτη ματιά. Από την παραλία του λιμανιού που είναι πιο καθαρή και από τις κοσμοπολίτικες πλαζ άλλων νησιών, μέχρι την Ιταλίδα και το Πορί, στα Κουφονήσια είναι λες και βρίσκεστε σε εξωτικές παραλίες, αλλά στην «καρδιά» των Κυκλάδων.

Πρόκειται για ένα νησί που αρνείται τις περιττές πολυτέλειες και απολαμβάνει τις ανέσεις που προσφέρει η φύση. Χωρίς καμία ομπρέλα και ξαπλώστρα, λοιπόν, αλλά και χωρίς τη δυνατότητα να νοικιάζει κάποιος επισκέπτης μηχανάκι ή εξοπλισμό για κάποια ψυχαγωγική δραστηριότητα, όπως jet ski ή «μπανάνα», τα Κουφονήσια δεν χάνουν την αυθεντικότητά τους.

Στην Ηρακλειά θα βρείτε την ηρεμία που σας λείπει

Ηρακλειά
Ηρακλειά


Η Ηρακλειά, το μικρό αυτό νησί του Αιγαίου, είναι μια «όαση» ηρεμίας που προσφέρει τη δυνατότητα για ξέγνοιαστες διακοπές και πραγματική ξεκούραση. Χάρη στις γαλήνιες στιγμές σε υπέροχες παραλίες με τιρκουάζ νερά, περιπάτους στους γραφικούς οικισμούς με τη λιτή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και ήσυχες βραδιές στις ταβέρνες και τα μπαρ του νησιού, μία απόδραση εκεί σίγουρα θα διώξει μακριά το στρες και τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Στη Δονούσα θα βρείτε και πάλι τον εαυτό σας

Δονούσα
Δονούσα

Ο μύθος λέει ότι ο Διόνυσος, όταν είδε την Αριάδνη στη Νάξο την ερωτεύτηκε, την έκλεψε και την έφερε στη Δονούσα, το βορειότερο νησί των μικρών Κυκλάδων, για να μην τη βρει κανείς. Ίσως, γι’ αυτό αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις των ήσυχων διακοπών. Το νησί, που έχει επιφάνεια μόλις 14 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ψηλότερο σημείο τον Πάπα, στα 383 μέτρα, είναι ο παράδεισος των περιπατητών και των φυσιολατρών, αφού σε λίγες μόνο ώρες μπορεί κάποιος να το περπατήσει απ' άκρη σ' άκρη ή απλά να το διασχίσει για να φτάσει σε κάποιες από τις μαγευτικές αμμουδερές του παραλίες.

Διαβάστε επίσης

«Φαρμάκι» οι καλοκαιρινές διακοπές: Πλοίο vs αεροπλάνο - Πόσο κοστίζουν οι εξορμήσεις στην Ελλάδα

Τρεις ελληνικές παραλίες στη λίστα με τις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2023

Travel and Leisure: Τα τέσσερα καλύτερα νησιά για ταξίδι του μέλιτος στην Ελλάδα

National Geographic: Τα 25 καλύτερα ελληνικά νησιά για διακοπές το 2023

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ