Oι Κυκλάδες υποδέχονται ταξιδιώτες από κάθε γωνιά του πλανήτη
Oι Κυκλάδες υποδέχονται ταξιδιώτες από κάθε γωνιά του πλανήτη
Πηγή: pexels
TRAVEL

Οι Κυκλάδες και άλλοι 5 ευρωπαϊκοί προορισμοί που προτείνει το Condé Nast Traveler για το 2024

Μήπως ήρθε η ώρα να προγραμματίσετε το επόμενο ταξίδι σας;

Μόλις μπήκαμε στον δεύτερο μήνα του 2024, που σημαίνει ότι υπάρχει αρκετός καιρός για να προγραμματίσετε κάποιο ταξίδι εκτός Ελλάδας μέχρι το τέλος του έτους. Για όσους θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα τη Γηραιά Ήπειρο, το Condé Nast Traveler παρουσιάζει μερικούς από τους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2024.

Οι επιλογές του έχουν βασιστεί σε μία σειρά παράγοντες, όπως το άνοιγμα νέων ξενοδοχείων και εστιατορίων, η αρχιτεκτονική, ο πολιτισμός και η βιωσιμότητα.

Καθώς είναι πιθανό να βρίσκεστε στη διαδικασία αναζήτησης νέων ταξιδιωτικών προορισμών και εμπειριών, αλλά δεν ξέρετε τι να πρωτοδείτε, σας παρουσιάζουμε 6 από τους προορισμούς εντός Ευρώπης, που ξεχώρισε το Condé Nast Traveler.

#1 Αμβέρσα

Το πιο πιθανό είναι ότι, όταν ακούτε για Βέλγιο, να σκέφτεστε τις Βρυξέλλες ή τη Μπριζ -και (σχεδόν) σίγουρα όχι την Αμβέρσα. Και όμως, πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη -και ίσως πιο ενδιαφέρουσα- πόλη της χώρας, το μεγαλύτερο λιμάνι της και την πόλη από την οποία περνάει η μεγαλύτερη ποσότητα ακατέργαστων διαμαντιών παγκοσμίως.

Αμβέρσα
H Αμβέρσα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη -και ίσως πιο ενδιαφέρουσα- πόλη του Βελγίουunsplash

Η Αμβέρσα φημίζεται για τον εντυπωσιακό σιδηροδρομικό σταθμό της, για την avant garde μόδα της, τον πολιτισμό της -αξίζει μία επίσκεψη στο υπαίθριο Μiddleheim Museum και το Rubenshuis, το σπίτι και ατελιέ του διάσημου ζωγράφου Peter Paul Rubens-, αλλά και τη μεγάλη συγκέντρωση εστιατορίων με αστέρια Michelin σε σχέση με την έκτασή της.

#2 Αστούριες

Μία από τις ενδιαφέρουσες τάσεις των τελευταίων χρόνων, η οποία σχετίζεται εν μέρει με την πανδημία, είναι η ανάπτυξη του οικολογικού τουρισμού και του προφίλ του περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένου ταξιδιώτη. Σε αυτό το πλαίσιο, οι Αστούριες στη Βόρεια Ισπανία δεν χρειάζεται να κάνουν rebranding για να προσελκύσουν τον νέο τύπο ταξιδιωτών.

Αστούριες
Οι Αστούριες είναι ένας φυσικός παράδεισοςunsplash

Το tagline "Asturias, φυσικός παράδεισος" δημιουργήθηκε πριν από σχεδόν 40 χρόνια και περιγράφει απόλυτα την ισπανική αυτόνομη κοινότητα που υποδέχθηκε πέρσι περισσότερους από 2,4 εκατ. επισκέπτες. Αν είστε περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι, έχετε επτά λόγους για να επιλέξετε τις Αστούριες για το επόμενο ταξίδι σας, όσα και τα Αποθέματα Βιόσφαιρας της UNESCO που βρίσκονται στην περιοχή.

#3 Βουδαπέστη

Αυτοκρατορική και επιβλητική, η Βουδαπέστη είναι ένας ευρωπαϊκός προορισμός που ικανοποιεί τόσο τους λάτρεις της αρχιτεκτονικής όσο και όσους αναζητούν μία ρομαντική ατμόσφαιρα. Και, σε κάθε περίπτωση, τους λάτρεις της instagramable αισθητικής.

Βουδαπέστη
H αυτοκρατορική, επιβλητική,και... ινσταγκραμική Βουδαπέστηunsplash

Η πόλη προσφέρει… οφθαλμόλουτρο σε όσους αρέσει να βλέπουν κτίρια διαφορετικών εποχών και κινημάτων, καθώς εδώ θα συναντήσουν Art Nouveau αρχιτεκτονική με μπαρόκ, γοτθικά και νεοκλασικά στοιχεία. Επιπλέον, προσφέρει και κυριολεκτικά λουτρά και ευκαιρίες για σχετικές θεραπείες -από τα διάσημα Széchenyi baths μέχρι τούρκικα χαμάμ και περίτεχνα spa.

#4 Μαγιόρκα

Το κοσμοπολίτικο νησί της Ισπανίας αποτελεί ιδανικό ευρωπαϊκό προορισμό για όσους αναζητούν διακριτική πολυτέλεια και εξυπηρέτηση υψηλού επιπέδου, αλλά και δίνουν έμφαση στη βιωσιμότητα. Φυσικά, η Μαγιόρκα φημίζεται για τις παραδεισένιες παραλίες της, τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες, την εξαιρετική κουζίνα της, τον πολιτισμό και την έντονη νυχτερινή ζωή.

H Μαγιόρκα φημίζεται για τις παραδεισένιες παραλίες της
H Μαγιόρκα φημίζεται για τις παραδεισένιες παραλίες τηςunsplash

Όσον αφορά τα καταλύματα, αξίζει να αναφερθεί ότι γενικά οι τιμές τους κινούνται σε λογικά επίπεδα, δεδομένου και του προφίλ της Μαγιόρκα, και θα βρείτε μεγάλη γκάμα επιλογών -από hostel μέχρι all-inclusive θέρετρα.

#5 Κυκλάδες

Αν δεν θέλετε να ξεφύγετε από τα γεωγραφικά όρια της χώρας μας, τότε μάλλον θα χαρείτε που θα δείτε ότι το Condé Nast Traveler προτείνει ένα ταξίδι τις Κυκλάδες για το 2024. Μάλιστα, στο πλαίσιο της δημοφιλίας τους, σημειώνει πως μεγάλες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες όπως οι Εtihad, British Airways και Saudia αύξησαν τις πτήσεις τους προς διάφορα κυκλαδικά νησιά το 2023, ενώ το 2024 αναμένονται να ανοίξουν νέα ξενοδοχεία.

κυκλάδες
Οι Kυκλάδες δεν λείπουν από κανέναν ταξιδιωτικό οδηγόunsplash

Αξίζει να αναφέρουμε πως η Ίος, η Σίφνος και η Νάξος περιλαμβάνονται και στις ταξιδιωτικές τάσεις του βρετανικού περιοδικού Glossy Magazine, ενώ εννοείται πως όποιο κυκλαδίτικο νησί και να επιλέξετε ως προορισμό σας για το 2024, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα διασκεδάσετε και θα περάσετε υπέροχα.

#6 Βόρεια Ιταλία

Για πρώτη φορά, τα πρώτα τρία ετάπ του Tour de France 2024 θα πραγματοποιηθούν στην Ιταλία, γεγονός που αποτελεί ιστορική στιγμή για τη χώρα, το άθλημα και τον διάσημο αγώνα. Η διοργάνωση θα ξεκινήσει στη Φλωρεντία στις 29 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 21 Ιουλίου στη Νίκαια, θα ανέβει τα Απέννινα και τις ιταλικές Άλπεις, τη Γαλλία, το Μασίφ Σαντράλ και τα Πυρηναία και θα περιλαμβάνει δύο χρονομετρήσεις, μία από αυτές την τελευταία μέρα, και μη ασφαλτωμένους δρόμους για πρώτη φορά στην ιστορία του. Βέβαια, η βόρεια Ιταλία δεν χρειάζεται να περιμένει το Tour de France για να γίνει γνωστή καθώς φημίζεται ήδη για τη γαστρονομική της κληρονομιά.

H βόρεια Ιταλία φημίζεται ήδη για τη γαστρονομική της κληρονομιά.
H βόρεια Ιταλία φημίζεται ήδη για τη γαστρονομική της κληρονομιά.unsplash

Ένα ταξίδι στην Ευρώπη είναι ίσως ό, τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για να αποκτήσετε νέες εμπειρίες, χωρίς να περάσετε ατέλειωτες ώρες εν πτήσει. Επιπλέον, μπορεί να είναι μία οικονομική επιλογή, ανάλογα, φυσικά, με τον προορισμό που θα επιλέξετε. Μήπως ήρθε η ώρα να προγραμματίσετε το επόμενο ταξίδι σας;

Διαβάστε επίσης

Cape Town: Το «διαμάντι» της Αφρικής - Πιγκουίνοι, ιστορία και θέα που κόβει την ανάσα

H ρομαντική πλευρά της Γερμανίας: Η «καλλονή» της Βαυαρίας και η πόλη που πάγωσε στον χρόνο

Οι 5 καλύτεροι προορισμοί για το 2024 σύμφωνα με το National Geographic

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ