Το πολύχρωμο Μπουράνο
Το πολύχρωμο Μπουράνο
Πηγή: pexels
TRAVEL

Άγιος Βαλεντίνος: 7 ρομαντικοί προορισμοί για να γιορτάσετε τον έρωτά σας

Συγκεντρώσαμε σε μία λίστα τους πιο ρομαντικούς προορισμούς της Ευρώπης για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ο Φεβρουάριος έχει χαρακτηριστεί ως μήνας των ερωτευμένων, λόγω του Aγίου Βαλεντίνου και είναι μία ιδανική αφορμή για εσάς και το ταίρι σας να γιορτάσετε τον έρωτά σας με ένα ταξίδι σε έναν από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς. Όσο και να προτιμάτε να δείχνετε την αγάπη σας καθημερινά στη σύντροφό σας, χωρίς παύσεις και να γιορτάζετε σαν να είναι κάθε μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η ημέρα αυτή είναι μία αφορμή για να κανονίσετε εκείνη την απόδραση που προγραμματίζετε καιρό και όλο αναβάλλετε.

Υπάρχει, άλλωστε, καλύτερο πράγμα από το να είναι όλα στολισμένα στο χρώμα της αγάπης; Επειδή, όμως, η καθημερινότητα «τρέχει» για εσάς με γρήγορους ρυθμούς, εμείς συγκεντρώσαμε σε μία λίστα τους πιο ρομαντικούς προορισμούς που θα σας κάνουν να κλείσετε αμέσως εισιτήρια.

#1 Πόρτο

Πράγα
Πράγαunsplash

Ένα στολίδι από μόνο του, το Πόρτο ανήκει από το 1996 στα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Ιστορικά μνημεία, γοτθικές εκκλησίες, εντυπωσιακά graffiti είναι μερικά από αυτά που θα συναντήσετε στην πόλη της Πορτογαλίας. Η πανοραμική θέα από το Torre dos Clerigos θα σας εντυπωσιάσει, ενώ δεν πρέπει να λείψει από το πρόγραμμά σας και ένας περίπατος δίπλα από τον ποταμό Douro. Θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε γραφικές βαρκάδες, να καθίσετε σε ρομαντικά στέκια και να δείτε παραδοσιακά κτήρια ενώ θα αναζητάτε τα μοναδικά οινοποιία της πόλης για πολύωρες δοκιμές κρασιών.

#2 Πράγα

Πράγα
Πράγαunsplash

Η εμβληματική πρωτεύουσα της Τσεχίας με τη μπαρόκ αρχιτεκτονική της και την παραμυθένια ομορφιά της είναι ένας προορισμός που σίγουρα αξίζει να τολμήσετε για μία ρομαντική απόδραση. Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Μολδάβα, ταλαντεύεται σε καλλιτεχνικές και γευστικές αντιθέσεις. Οι καλλιτεχνικοί δρόμοι θα σας δημιουργήσουν διάφορα συναισθήματα ενώ στη Γέφυρα του Καρόλου θα μπορέσετε να κλειδώσετε τη δική σας ευχή. Μετά από μία ρομαντική βόλτα, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα γεύμα σε ένα από τα gourmet εστιατόρια της πόλης για να γιορτάσετε την ημέρα αφιερωμένη στον έρωτα αλλά και να πιείτε όση μπύρα επιθυμείτε.

#3 Γλασκόβη

Γλασκόβη
Γλασκόβηunsplash

Η Γλασκόβη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας, που εξελίχθηκε από έναν μικρό οικισμό στις όχθες του ποταμού Clyd, σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας. Πρόκειται για μία πόλη που δεν μοιάζει με καμία άλλη καθώς συνδυάζει γοτθικές λεπτομέρειες με ένα πιο αντισυμβατικό χαρακτήρα. Το κέντρο της αποτελείται κυρίως από πεζοδρόμια, γεγονός που επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση σε όλα τα αξιοθέατα. Η πόλη είναι γεμάτη από γνωστές μουσικές σκηνές, γκαλερί, κινηματογράφους που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν. Το πρόγραμμά σας πρέπει σίγουρα να περιλαμβάνει μία επίσκεψη στη λίμνη Λοχ Νες και τους βοτανικούς κήπους, μία στάση σε κάποιο από τα πολλά αποστακτήριά της και μία δοκιμή του εθνικού πιάτου της Σκωτίας, που είναι το Haggis - κάπως έτσι θα έχετε εξασφαλίσει την πιο ρομαντική εξόρμηση!

#4 Βαλέτα

Βαλέτα
Βαλέταunsplash

Στην καρδιά της Μεσογείου βρίσκεται ένα ακόμη νησί των ιπποτών – εκτός από τη Ρόδο. Η Βαλέτα, πρωτεύουσα της Μάλτας, βρίσκεται στο κομμάτι εκείνο της Μεσογείου, το οποίο πλησιάζει πολύ κοντά στα παράλια της βόρειας Αφρικής, γεγονός που καθιστά τη νησιωτική πόλη ιδανικό προορισμό για εσάς που θέλετε να ξεφύγετε από τα κρύα του χειμώνα και να αναβιώσετε τον έρωτά σας. Η πόλη έχει πολλά πράγματα να εξερευνήσετε, ωστόσο τα πιο σημαντικά είναι το Εθνικό αρχαιολογικό Μουσείο της Μάλτας, η οικία Ρόκα Πίκολα, το Φρούριο του Αγίου Αγγέλου και η πανέμορφη προβλήτα της. Μην ξεχάσετε, βέβαια, να δοκιμάσετε το παραδοσιακό πατσίτσι σε ένα από τα εξαιρετικά μαγαζιά της και θα μας θυμηθείτε.

#5 Στρασβούργο

Στρασβούργο
Στρασβούργοpexels

Εδώ και πολλά χρόνια, η πρωτεύουσα της Αλσατίας «ντύνεται» στα χρώματα της αγάπης τον Φεβρουάριο και υποδέχεται ερωτευμένους από όλο τον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο που εκεί θα βρείτε το Φεστιβάλ «Strasbourg mon amour», με συναυλίες κι εκδηλώσεις που γιορτάζουν τον έρωτα.

#6 Μπουράνο

Μπουράνο
Μπουράνοpixabay


Η Βενετία είναι η πόλη της αγάπης, αλλά αν θέλετε μια ρομαντική απόδραση σε έναν πιο ήρεμο προορισμό, τότε το νησί Μπουράνο είναι για εσάς. Αυτό το (κάποτε) ψαροχώρι χαρακτηρίζεται από την παρουσία έντονων χρωμάτων, τα οποία είναι και η γοητεία του. Μάλιστα, τα χρώματα που «κυριαρχούν» οφείλονται στο ότι οι ψαράδες του Μπουράνο έβαφαν τα σπίτια τους με ό,τι έμενε από τις μπογιές που χρησιμοποιούσαν για τις ψαρόβαρκες τους.

#7 Γκντανσκ

Γκντανσκ
Γκντανσκpexels

Όταν σκεφτόμαστε ένα ρομαντικό ταξίδι στην Ευρώπη, το μυαλό μας δύσκολα πηγαίνει στο Γκντανσκ, την ειδυλλιακή πόλη της Πολωνίας που είναι αυθεντική, με όμορφα παλιά κτίρια. Και θεωρείται και η παγκόσμια πρωτεύουσα του κεχριμπαριού (έχει μάλιστα και μουσείο).


Διαβάστε επίσης

Οι πέντε πιο ρομαντικές πόλεις της Ευρώπης για να γιορτάσετε τον Άγιο Βαλεντίνο

Οι Κυκλάδες και άλλοι 5 ευρωπαϊκοί προορισμοί που προτείνει το Condé Nast Traveler για το 2024

H ρομαντική πλευρά της Γερμανίας: Η «καλλονή» της Βαυαρίας και η πόλη που πάγωσε στον χρόνο

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ