paris
Θα έχουμε για πάντα το Παρίσι
Πηγή: Pixabay
TRAVEL

Οι πέντε πιο ρομαντικές πόλεις της Ευρώπης για να γιορτάσετε τον Άγιο Βαλεντίνο

Πέντε πόλεις που θα σας ξελογιάσουν την πιο ρομαντική μέρα του χρόνου

Με την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να είναι προ των πυλών, ίσως σκέφτεστε τα μέρη που μπορείτε να πάτε για να γιορτάσετε την πιο ρομαντική ημέρα του χρόνου, παρέα με τον άνθρωπό σας. Τι καλύτερο λοιπόν, από ένα ταξίδι σε μία από τις πιο όμορφες πόλεις του εξωτερικού, που υπόσχονται να σας ενθουσιάσουν;

Και για εσάς, που αναρωτιέστε ποιες είναι οι καλύτερες πόλεις στην Ευρώπη για ένα σύντομο διάλειμμα από την καθημερινότητα με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αρκεί να λάβετε υπόψιν διάφορους παράγοντες, όπως ο αριθμός των τοπικών αξιοθέατων, το κόστος ενός γεύματος για δύο άτομα και το κόστος διαμονής.

Μην χάνετε λοιπόν άλλο χρόνο, συνεχίστε να διαβάζετε και πολύ γρήγορα θα ανακαλύψετε πέντε από τις κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για ένα Σαββατοκύριακο του Αγίου Βαλεντίνου.

Ανακαλύψτε πέντε ευρωπαϊκές πόλεις που αποπνέουν ρομαντισμό

#1 Λονδίνο

Το Λονδίνο είναι ίσως η καλύτερη πόλη στην Ευρώπη για να περάσουν τα ζευγάρια το Σαββατοκύριακο του Αγίου Βαλεντίνου. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι διαθέτει τα περισσότερα εστιατόρια και συγκεκριμένα 18.003, αλλά και 8.381 τοπικά αξιοθέατα.

Λονδίνο
Λονδίνο

#2 Παρίσι

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως το Παρίσι χαρακτηρίζεται ως μία από τις πιο ρομαντικές πόλεις στον κόσμο, και γι’ αυτό δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις όσων θέλουν να φύγουν για μία ρομαντική απόδραση. Μία βόλτα άλλωστε, στον Σηκουάνα με θέα τον πύργο του Άιφελ είναι αρκετή για να ερωτευτείτε ξανά και ξανά.

Παρίσι
Παρίσι

#3 Μαδρίτη

Η πρωτεύουσα της Ισπανίας αποτελεί μία διαφορετική ευρωπαϊκή πόλη, αφού μπορεί να συνδυάσει τον σύγχρονο δυτικό κόσμο με τον απέραντο ισπανικό ρομαντισμό. Μάλιστα, το γεγονός πως φιλοξενεί σπουδαία έργα τέχνης παγκοσμίου φήμης στα μουσεία της, προσφέρει έναν ιδανικό τρόπο για να γιορτάσουν οι λάτρεις της τέχνης την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Μαδρίτη
Μαδρίτη

#4 Ρώμη

Φυσικά, από τη λίστα μας δεν θα μπορούσε να λείπει η «Αιώνια Πόλη», μιας και η αλήθεια είναι πως από την πρώτη στιγμή που θα φτάσετε στην ιστορική αυτή ευρωπαϊκή τοποθεσία θα αισθανθείτε ότι βρίσκεστε σε ένα «ζωντανό» μουσείο. Και αυτό, διότι πράγματι, η Ρώμη βρίθει ιστορικών μνημείων εξαιρετικής ομορφιάς. Πιστέψτε μας, αρκούν έστω και δυο ημέρες για να ερωτευτείτε όχι μόνο το ιταλικό ταμπεραμέντο αυτής της πόλης, αλλά και το άλλο σας μισό.

Ρώμη
Ρώμη

#5 Κισινάου

Το Κισινάου είναι η πρωτεύουσα της Μολδαβίας και βρίσκεται ψηλά στις αναζητήσεις ρομαντικών πόλεων, μιας και είναι μία εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να εξοικονομήσουν λίγα χρήματα και να πραγματοποιήσουν μία low budget ρομαντική απόδραση. Με ένα αρκετά φθηνό κόστος διαμονής -συνολικά στα 59,64 ευρώ κατά μέσο όρο, σύμφωνα με έρευνα και το τυπικό κόστος για να φάτε έξω ως ζευγάρι- το Κισινάου είναι η τρίτη πιο προσιτή ευρωπαϊκή πόλη για ένα γεύμα για δύο.

Κισινάου
Κισινάου

Διαβάστε επίσης

Cape Town: Το «διαμάντι» της Αφρικής - Πιγκουίνοι, ιστορία και θέα που κόβει την ανάσα

H ρομαντική πλευρά της Γερμανίας: Η «καλλονή» της Βαυαρίας και η πόλη που πάγωσε στον χρόνο

Οι 5 καλύτεροι προορισμοί για το 2024 σύμφωνα με το National Geographic

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ