TRAVEL

Τα 6 tips για να αποφύγετε τις ουρές στα αξιοθέατα

Τα 6 tips για να αποφύγετε τις ουρές στα αξιοθέατα
Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να μη χάνετε τον χρόνο σας
pixabay

Σε κάθε μας ταξίδι όλοι έχουμε μία λίστα με μουσεία, διάσημα αξιοθέατα και πολυφωτογραφημένες γειτονιές που θέλουμε οπωσδήποτε να επισκεφθούμε. 

Το θέμα είναι πως όλοι οι επισκέπτες έχουν κάνει το ίδιο. Πώς λοιπόν θα αποφύγετε την ταλαιπωρία και θα προλάβετε να δείτε όλα όσα θέλετε;

Αυτά είναι μερικά tips για να αποφύγετε τον συνωστισμό και να τα προλάβετε όλα:

#1 Προτιμήστε μια βραδινή επίσκεψη στο μουσείο

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τις τεράστιες ουρές τουριστών που στέκονται μπροστά σε γλυπτά και πίνακες είναι να επισκεφθείτε το μουσείο το βράδυ. Πολλά από τα διασημότερα μουσεία όχι μόνο διοργανώνουν ειδικές βραδινές ξεναγήσεις αλλά συχνά θα πετύχετε και μειωμένα εισιτήρια. Δοκιμάστε το!

#2 Ξυπνήστε πρωί

Όλοι θέλουμε να χουζουρέψουμε στις διακοπές αλλά έτσι χάνουμε την πραγματική εικόνα της πόλης. Νωρίς το πρωί θα δείτε τους ντόπιους να πηγαίνουν στις δουλειές τους, θα πάρετε μια εικόνα της πόλης χωρίς το τσούρμο των τουριστών και θα προλάβετε να είστε από τους πρώτους που θα δείτε το αξιοθέατο που σας ενδιαφέρει, χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία.

#3 Πείτε όχι στο ασανσέρ

Μπορεί να είναι ο πιο εύκολος τρόπος να επισκεφτείτε σε κάποιο αξιοθέατο για να θαυμάσετε τη θέα από ψηλά αλλά το ίδιο σκέφτονται και άλλοι επισκέπτες. Μην περιμένετε λοιπόν στις ατελείωτες ουρές του ασανσέρ, πάρτε βαθιά ανάσα και ανεβείτε από τις σκάλες στο ρυθμό που αντέχετε. Η θεά σίγουρα θα σας αποζημιώσει!

#4 Προαγοράστε το εισιτήριο σας

Υπάρχουν κάποια μουσεία και αξιοθέατα που ξέρετε πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην επισκεφθείτε, το καλύτερο που έχετε να κάνετε λοιπόν είναι να αγοράσετε από πριν ηλεκτρονικά το εισιτήριο σας. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα μπορείτε να δηλώσετε και την ώρα που επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε την επίσκεψη σας. Έτσι, όχι μόνο θα προσπεράσετε τις ουρές αλλά θα πετύχετε και καλύτερη τιμή εισόδου. Συχνά, μάλιστα, υπάρχουν και συνδυαστικά εισιτήρια για δύο ή περισσότερα αξιοθέατα ή μουσεία.

#5 Προμηθευτείτε το πάσο της πόλης

Όλες οι μεγάλες πόλεις διαθέτουν κάρτες 2,3 και περισσότερων ημερών που σας εξασφαλίσουν δωρεάν μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και δωρεάν είσοδο ή μεγάλες εκπτώσεις στα σημαντικότερα αξιοθέατα. Εννοείται ότι οι κάτοχοι των καρτών αυτών δεν περιμένουν ποτέ στις ουρές.

#6 Προτιμήστε μια οργανωμένη ξενάγηση

Τα επίσημα τουρ είναι μια καλή που όχι μόνο θα σας εξασφαλίσει περισσότερες πληροφορίες για κάθε αξιοθέατο ή έργο τέχνης αλλά θα παρακάμψει και τις τεράστιες ουρές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις