Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
TRAVEL

Πάσχα στη Σύρο, γιατί είναι κινηματογραφικό (video+photos)

Σοφία Βεργοπούλου

Στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας η Μεγάλη Γιορτή είναι η Ανάσταση. Στη Σύρο όμως η πιο εντυπωσιακή στιγμή της Μεγάλης Εβδομάδας είναι η Μεγάλη Παρασκευή.

Αν επιλέξετε τη Σύρο για να περάσετε το Πάσχα, φροντίστε να είστε εκεί από τη Μεγάλη Πέμπτη. Η Σύρος έχει μια μοναδικότητα στον εορτασμό του Πάσχα, η οποία έχει να κάνει με τη συνύπαρξη ορθόδοξων και καθολικών πιστών στο νησί. Το Πάσχα γιορτάζεται ταυτόχρονα και από τις δύο θρησκευτικές κοινότητες με κορυφαία στιγμή τη Μεγάλη Παρασκευή.
Οι επιτέφιοι από όλες τις εκκλησίες της Ερμούπολης περιδιαβαίνουν τα στενά της πόλης για να καταλήξουν στην πλατεία Δημαρχείου. Πομπές με πιστούς και αναμένα κεριά συρρέουν από όλες τις πλευρές της πόλης. Αν θέλετε να απολαύσετε το θέαμα, ανεβείτε τα σκαλιά του Δημαρχείου πιάστε θέση και θα έχετε μπροστά το πιο κινηματογραφικό Πάσχα της ζωής σας. Το θέαμα πραγματικά κόβει την ανάσα. Τη βραδιά της Ανάστασης καλό θα ήταν να ανεβείτε στο βουνό προκειμένου να απολαύσετε τα εκατοντάδες βεγγαλικά από ψηλά. Θα έχετε θέα το Αιγαίο και τους λόφους της Ερμούπολης χωρίς να υποφέρουν τα αυτιά σας από τις εκρήξεις. Μόνο θέαμα. Όπως στα περισσότερα νησιά δεν υπάρχει σούβλα την Ημέρα της Ανάστασης. Φυσικά λόγω τουρισμού κάποιες ταβέρνες έχουν υιοθετήσει το έθιμο που σε καμία περίπτωση δεν είναι νησιώτικο.

Η άνοιξη είναι ιδανική περίοδος για να γνωρίσετε τη Σύρο, αφού ο κόσμος θα είναι λιγοστός, το νησί καταπράσινο και οι ευωδιές από το χαμομήλι και τα φασκόμηλα θα σας συνοδεύουν παντού. Απαραίτητες οι βόλτες στους λόφους της Ερμούπολης