Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
TRAVEL

Βίντεο: Φτιάξε τη βαλίτσα σου για τις διακοπές με την μέθοδο της Marie Kondo και θα χωρέσει τα πάντα

Newsbomb

Η αντίστροφη μέτρηση για την άδεια του καλοκαιριού έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και σκέφτεσαι τι θα πρωτοπάρεις μαζί σου στις φετινές διακοπές.

Η βαλίτσα των διακοπών δεν είναι εύκολη υπόθεση για κανέναν. Υπάρχει όμως τρόπος να φτιάξεις την τέλεια βαλίτσα και μας τον δείχνει η Marie Kondo.

Η γκουρού της οργάνωσης με την KonMari μέθοδό της, μας έχει δείξει μέχρι σήμερα πώς να οργανώσουμε το σπίτι, την κουζίνα και πολλά άλλα. Τώρα, ήρθε και η σειρά της βαλίτσας.

Η Marie Kondο έδειξε σε βίντεο στο Apartment Therapy πώς να οργανώσεις και να φτιάξεις την βαλίτσα σου για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Μάλιστα, μας δίνει και μερικά tips για το πακετάρισμα.

Κάνε ρολά και δίπλωσε κάθετα

Δίπλωσε κάθετα τα ρούχα σου και όσο πιο μικρά γίνεται για να εξοικονομήσεις χώρο. Τα πιο λεπτά ρούχα ρόλαρε τα ώστε να μην κάνουν ζάρες.

Φτιάξε σετάκια

Στην μέθοδό της, η Kondo προτιμά να ταιριάζει και να βάζει μαζί τα σετ ή τα παρόμοια αντικείμενα. Π.χ. τα παπούτσια σε πουγκιά κτλ.

Μην ξεχνάς τι χρειάζεσαι

Η κύρια αρχή της KonMari method είναι η εξής: Το συγκεκριμένο αντικείμενο σου εκπέμπει χαρά; Το θέλεις μαζί σου ή το αγαπάς; Θα σου είναι χρήσιμο εκεί που θα πας; Διαφορετικά, άστο στο σπίτι.

Δείτε το βίντεο.