ΨΩΝΙΖΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Κτήμα «Στέλιος Κεχρής»: Τα ελληνικά κρασιά στην Βοστόνη!

Κτήμα «Στέλιος Κεχρής»: Τα ελληνικά κρασιά στην Βοστόνη!

Η ενασχόληση της οικογένειας Κεχρή με το κρασί ξεκινά το 1911, όταν ο Ευάγγελος Κεχρής εισήγαγε γυάλινα μπουκάλια από τις Η.Π.Α., για να εμφιαλώσει το κρασί του, κάτι πρωτοφανές για την εποχή.

Ήδη από το 1939 οι γιοί του σέρβιραν την ρετσίνα και τα λιαστά κρασιά της οικογένειας στην παραδοσιακή τους ταβέρνα στην παλιά Θεσσαλονίκη, ενώ το 1954 δημιούργησαν την οινοποιία-ποτοποιία "Αφοί Κεχρή".

Το 1984 ο οινολόγος Στέλιος Κεχρής, εκπροσωπώντας την τρίτη γενιά της οικογένειας και βασιζόμενος στις οινολογικές σπουδές του σε Ελλάδα και Γαλλία, αναλαμβάνει τα ηνία εκσυγχρονίζοντας τη διαδικασία παραγωγής με βάση τα διεθνή πρότυπα, διατηρώντας ωστόσο την πίστη στην παράδοση και ποιότητα που χαρακτήριζε πάντα τα προϊόντα της οικογένειας Κεχρή.

Σήμερα, η οινολογική ομάδα, πλαισιωμένη από την Ελένη Κεχρή (χημικός- μηχανικός και oenologue Bordeaux IΙ), αποτελείται ήδη από τρεις οινολόγους και η οινοποίηση επιτελείται με τη μέγιστη επιστημονική φροντίδα στις νεόδμητες σύγχρονες εγκαταστάσεις του κτήματος συνόλου 2000τμ.

Ο Στέλιος Κεχρής, γνωρίζοντας ότι "ένα ποτήρι κρασί μπορεί να γράψει ιστορία" και πλαισιωμένος πλέον από την τέταρτη γενιά της οικογένειάς του, σας προσκαλεί να γευτείτε 100 χρόνια ιστορίας

Τα κρασιά

ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ: Ένας μεγάλος έρωτας. Με το Δάκρυ του Πεύκου επιστρέφουμε στην παράδοση προσφέροντας ένα ποιοτικό προϊόν με νεοτερική ματιά.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ: Εκκινώντας από μια νέα αντίληψη στην οινοποίηση και συμβολίζοντας την εμφάνιση στο προσκήνιο μιας ακόμα γενιάς της οικογένειας Κεχρή, τα κρασιά της "Τέταρτης Διάστασης", έχοντας το χρόνο με το μέρος τους, διηγούνται τις ομορφότερες ιστορίες μιας οικογένειας αφιερωμένης στη λατρεία του κρασιού.

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ: Ένα κρασί βαθιά ελληνικό, ένας τυπικός Μακεδονικός οίνος.

ΜΥΣΤΙΚΟ: Αρωματικό, Έντονο, Επιβλητικό. Ένα κρασί με μοναδικό χαρακτήρα και ιδιαίτερη γεύση.

ΣΕ ΦΟΝΤΟ ΡΟΖΕ: Μια ρετσίνα σε πρωτότυπο φόντο. Ένα κρασί μοναδικό, συνοδεύει κάθε γεύμα με γαστρονομική ιδιαιτερότητα.

ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ: Η σταθερή αξία του κλασσικού. Κομψό, διαχρονικό και άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία μας, αναδυκνύει τη φιλοσοφία μας για τη ρετσίνα ως παραδοσιακό προϊόν υψηλής ποιότητας. Περικλείει όλη την αγάπη μας για το "σήμα κατατεθέν της ελληνικής γης".

ΓΕΝΕΣΙΣ: Η αγάπη για την καθημερινότητα! Η αξία της φρεσκάδας με απλότητα και ξεκάθαρη γεύση!

ΚΑΡΥΔΑΚΙ: Πλούσιο γευστικά, παραδοσιακό φυσικό προϊόν. Από εκείνα τα προϊόντα που σε κάνουν να συνδεθείς συναισθηματικά με την όμορφη τέχνη της ποτοποιίας!

ΚΡΑΝΟ: Πρωταγωνιστής το φρούτο. Παραδοσιακό, Ελληνικό, Αγνό, χωρίς προσθήκες

Στις αγορές της Βοστόνης!

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκκίνηση του κτήματος «Στέλιος Κεχρής» στην αγορά της Βοστόνης των ΗΠΑ. Με το ξεκίνημα της συνεργασίας με τοπικούς διανομείς, η εταιρία στήριξε εμπράκτως την προώθηση των προϊόντων της. Τα Δάκρυ του Πεύκου, Κεχριμπάρι, Γένεσις (λευκό και ερυθρό), Τέταρτη Διάσταση (λευκό και ερυθρό) και Μυστικό παρουσιάστηκαν και δοκιμάστηκαν τον Μάιο σε στρατηγικά σημεία της Βοστόνης, με τη συμβολή και παρουσία του Υπεύθυνου Εξαγωγών της εταιρίας, κ. Κώστα Θεοδωρίδη.

Συγκεκριμένα, στις τρεις κάβες όπου πραγματοποιήθηκαν γευστικές δοκιμές, οι καταναλωτές ενθουσιάστηκαν και πολλοί από αυτούς αγόρασαν κρασιά του κτήματος. Τα δύο κρασιά της σειράς Γένεσις αντιμετωπίστηκαν με ιδιαίτερη θέρμη από τους Αμερικανούς που εντυπωσιάστηκαν από την εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής, ενώ το Δάκρυ του Πεύκου και η Τέταρτη Διάσταση(λευκό) έκλεψαν την παράσταση αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια. Οι ενέργειες ολοκληρώθηκαν με μεγάλη εκδήλωση σε κεντρικό εστιατόριο της Βοστόνης, όπου σημαίνοντες καλεσμένοι, κυρίως από τους κλάδους εστίασης και εμπορίας οίνων-ποτών, απόλαυσαν τα εκλεκτά κρασιά του κτήματος συνοδεία υψηλών γαστρονομικών δημιουργιών.

Η ενεργή συμμετοχή τόσο του κ. Βαγγέλη Κεχρή, αδελφού του κ. Στέλιου Κεχρή και εκπροσώπου της εταιρίας στις ΗΠΑ, όσο και της κ. Μαρίας Κεχρή, Υπεύθυνης Δημιουργικού της εταιρίας, εξασφάλισε την άρτια διοργάνωση και πλήρη επιτυχία της εκδήλωσης. Η εκδήλωση καλύφθηκε από τον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης, το μεγαλύτερο έντυπο και ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης της ομογένειας στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Κίκονες: Κρασιά που... ταξιδεύουν από την ακριτική Θράκη στις αγορές του εξωτερικού