ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

S&P: «Η Ελλάδα θα χρειαστεί πρόσθετη βοήθεια 7 δισ. ευρώ»

S&P: «Η Ελλάδα θα χρειαστεί πρόσθετη βοήθεια 7 δισ. ευρώ»

Ο οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε σε «αρνητική» την προοπτική αξιολόγησης του ελληνικού χρέους και εκφράζει ανησυχία για τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα

Από σταθερή» σε «αρνητική» μείωσε την προοπτική αξιολόγησης του χρέους της Ελλάδας, ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's.

Ο οίκος αξιολόγησης, που διατηρεί σήμερα τη βαθμολογία της Ελλάδας στο CCC, επισημαίνει ότι η υποβάθμιση είναι «πιθανή», λόγω της «οικονομικής πορείας της χώρας και των καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματος για τη μείωση των ελλειμμάτων», που απαιτούνται από την τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, σε αντάλλαγμα για την οικονομική βοήθεια που παρέχουν στην Ελλάδα.

Ενώ η αποστολή της τρόικας, είναι στην Αθήνα, ο οίκος πιστεύει ότι η ελληνική κυβέρνηση «θα δυσκολευτεί να κάνει περαιτέρω εξοικονόμηση πόρων», προκειμένου να εκπληρωθούν οι διεθνείς απαιτήσεις για την έγκριση της νέας δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.

«Θεωρούμε πιθανό ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να ζητήσει πρόσθετη βοήθεια 7 δισεκατομμυρίων ευρώ», αναφέρει η ανακοίνωση του οίκου.