ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διχασμένοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες για την Ελλάδα

Διχασμένοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες για την Ελλάδα

«Καθόλου βέβαιη» δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Γιούτα Ουρπιλάινεν, για το αν θα καταλήξουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, κατά τη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, σε συμφωνία για την Ελλάδα.

«Δεν είμαι καθόλου βέβαιη ότι θα συμβεί αυτό. Χρειάζεται περισσότερη ενημέρωση πριν από τη λήψη μίας απόφασης, κατά συνέπεια, το θέμα είναι ανοικτό», δήλωσε στους δημοσιογράφους η υπουργός Οικονομικών έπειτα κοινοβουλευτική ενημερωτική συνεδρίαση.

Η Γιούτα Ουρπιλάινεν επανέλαβε ότι η Φινλανδία είναι έτοιμη να δώσει στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων, αλλά τόνισε ότι αποκλείεται μία αναδιάρθρωση του χρέους της.

Πάντως, για κλίμα αβεβαιότητας στο Eurogroup κάνει λόγο και η βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph».

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεχίζουν να διαφωνούν για το πώς θα μειωθεί το χρέος της Ελλάδας, ενόψει της κρίσιμης συνάντησης που θα προσπαθήσει να οριστικοποιήσει μια συμφωνία, για να ξεκλειδώσει την επόμενη δόση του πακέτου διάσωσης της χώρας», σημειώνει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, η σημερινή συνεδρίαση θα καταλήξει σε «μερική συμφωνία». Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα συνάντηση των Ευρωπαίων εταίρων πριν από το τέλος Νοεμβρίου, ώστε να διευθετηθούν εκκρεμή ζητήματα.