ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Reuters: Η Ελλάδα βγαίνει τον Απρίλιο στις αγορές

Reuters: Η Ελλάδα βγαίνει τον Απρίλιο στις αγορές

Μέσα στον Απρίλιο θα βγει η Ελλάδα στις αγορές, τέσσερα χρόνια μετά την ένταξη στο μηχανισμό στήριξης, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.

Δυο πηγές, γνώστες του θέματος, ανέφεραν στο πρακτορείο ότι η Ελλάδα σχεδιάζει την έκδοση ομολόγων πενταετούς διάρκειας, προκειμένου να αντλήσει 2 δισ. ευρώ εντός του μήνα.

Η έκδοση θα γίνει μέσω των Deutsche Bank, Bank of America Merrill Lynch, JP Morgan και Goldman Sachs, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Το Reuters αναφέρει ότι η Ελλάδα δείχνει σημάδια εξόδου από την κρίση, υπογραμμίζοντας ότι η απόδοση των ελληνικών ομολόγων έφτασε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών την Πέμπτη.

Οι ίδιες πηγές είπαν ότι ο ακριβής χρόνος εξόδου της Ελλάδας στις αγορές δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, ενώ η λίστα των τραπεζών μπορεί να αλλάξει. Μάλιστα τραπεζικό στέλεχος υπογράμμισε πως πρόκειται για την πλέον σημαντική συμφωνία που θα κάνει η Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters την Τετάρτη επισήμανε πως τα χειρότερα για την Ελλάδα πέρασαν και πως πλέον εξετάζεται η έκδοση ομολόγων μέσα στους επόμενους μήνες.

Εξάλλου Την εκτίμηση πως η Ελλάδα θα είναι τελείως αυτοχρηματοδοτούμενη το 2016, επιστρέφοντας πλήρως στις αγορές χρέους, εξέφρασε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε επίσης στο Reuters.

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Τα χειρότερα της κρίσης πέρασαν

Reuters: Οι επενδυτές επιστρέφουν στην Ελλάδα