ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Παγώνει» προσωρινά η έρευνα για την υπόθεση Novartis

«Παγώνει» προσωρινά η έρευνα για την υπόθεση Novartis

Υπόθεση Novartis | Ειδήσεις: Πειθαρχική αναφορά, αίτηση κακοδικίας και αίτηση εξαίρεσης σε βάρος της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, και των δύο επίκουρων εισαγγελέων κατέθεσε την Κυριακή (11/11/2018) η πρώην επικεφαλής στη θέση αυτή,Ελένη Ράικου, γεγονός που οδηγεί σε προσωρινή διακοπή της έρευνας για την υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Ράικου στρέφεται σε βάρος των τριών συναδέλφων της για τη διαρροή στον Τύπο του ονόματος του συζύγου της, γιατρού στο επάγγελμα, ως αποδέκτη εμβάσματος από τη Novartis.

Το προσωρινό «πάγωμα» των ερευνών συμβαίνει, επειδή η περίπτωση του γιατρού είναι ενσωματωμένη στο σύνολο της δικογραφίας που αφορά χιλιάδες γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς. Η αίτηση αναμένεται να κριθεί τις επόμενες ημέρες από το Συμβούλιο Εφετών.

Παράλληλα, όμως, εκκρεμεί και η πειθαρχική υπόθεση της Novartis.

Επίσης, ο σύζυγος της κυρίας Ράικου έχει καταθέσει και μήνυση, θεωρώντας τους τρεις εισαγγελείς υπεύθυνους για την εμπλοκή του ονόματός του, στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, η μήνυση επιδόθηκε στους εισαγγελείς, αν και κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τη δικονομία ενώ αντίθετα δεν τους έχει ακόμη κοινοποιηθεί η αγωγή κακοδικίας με την οποία η κυρία Ράικου με το σύζυγό της, τους ζητούν συνολικά ποσό ύψους 300.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: