ΚΟΣΜΟΣ

Νικητής ο Ολάντ στα πρώτα exit polls

Νικητής ο Ολάντ στα πρώτα exit polls

Μια ανάσα από τη νίκη βρίσκεται ο Φρανσουά Ολάντ στος δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών, σύμφωνα με τα πρώτα exit polls.

Σύμφωνα με τα exit polls που δημοσιεύθηκαν στο βελγικό και τον ελβετικό Τύπο, ο Φρανσουά Ολάντ προηγείται Νικολά Σαρκοζί. Το ποσοστό που συγκεντρώνει ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών είναι 52,5 με 53%, ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας 47 με 47,5%.

Η συμμετοχή στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) έφτανε το 71,96%, σημειώνοντας αύξηση σε σύγκριση με τον πρώτο γύρο.

Ο Νικολά Σαρκοζί ήδη βρίσκεται στο γραφείο του στο Ελιζέ και περιμένει τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των γαλλικών εκλογών. Το πιο πιθανό σενάριο λέει πως βρίσκεται για τελευταία φορά στο Προεδρικό Μέγαρο της Γαλλίας.

sark-carla-b

Στο μεταξύ, ο Φρανσουά Ολάντ, εάν εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας, θα έχει το βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του, ο δήμαρχος της Νάντης, Ζαν-Μαρκ Αϊρό.

«Πιστεύω ότι απόψε κιόλας, εάν ο Φρανσουά Ολάντ εκλεγεί πρόεδρος, θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τη Μέρκελ, γιατί εκεί είναι το κλειδί της ανάκαμψης της Ευρώπης, του επαναπροσανατολισμού της Ευρώπης στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας», τόνισε.

«Στο θέμα αυτό έχω επενδύσει πολύ γιατί πιστεύω ότι κάποια από τα προβλήματα της Γαλλίας και της Ευρώπης εξαρτώνται από πολύ σημαντικές αποφάσεις που θα ληφθούν», προσέθεσε ο Ζαν-Μαρκ Αϊρό, τον οποίο εκτιμάται ότι είναι πιθανό να ορίσει πρωθυπουργό ο Ολάντ.

Διαβάστε επίσης:

Μερικά αποτελέσματα για τις γαλλικές εκλογές

Οι Γάλλοι ψηφίζουν Σαρκοζί ή Ολάντ