ΚΟΣΜΟΣ

«Σάλπισμα» νίκης του Τσάβες στις εκλογές της Βενεζουέλας

«Σάλπισμα» νίκης του Τσάβες στις εκλογές της Βενεζουέλας

Κάλεσμα στους οπαδούς του να ξεσηκώσουν τις γειτονιές τους με στρατιωτικές σάλπιγγες απηύθυνε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, ενόψει των εκλογών της Κυριακής, τονίζοντας ότι το κλειδί για να κερδίσει μια νέα εξαετή θητεία είναι η οργάνωση και η υλικοτεχνική υποδομή.

Μιλώντας σε χιλιάδες υποστηρικτές του, ο Τσάβες είπε ότι «θα πρέπει να είναι εκεί ( στα εκλογικά κέντρα) στις 3 το πρωί. Πάρτε καφέ, μερικές σοκολάτα και πρωινό νωρίς. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά στην υποδομή. Να έχουμε νερό και τρόφιμα για τους οπαδούς μας που θα έρχονται στα εκλογικά κέντρα».

«Ποιο είναι το διακύβευμα; Είναι πάρα πολύ σημαντικό, τα επόμενα 100 χρόνια της πατρίδας μας», τόνισε.

Ο 58χρονος Τσάβες, αναμένεται να δώσει σκληρό αγώνα με τον 40χρονο αντίπαλό του, Ενρίκε Καπρίλες, και πλέον τα δύο στρατόπεδα επικεντρώνεται στις τελικές συγκεντρώσεις τους λίγο πριν τις κάλπες.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν ελαφρύ προβάδισμα στον πρόεδρο της Βενεζουέλας, αλλά ο Καπρίλες εμφανίζει ανοδική τάση και δύο έρευνες της κοινής γνώμης του δίνουν μικρό προβάδισμα.

Ο Τσάβες έχει εντείνει την εκστρατεία του τις τελευταίες ημέρες, αν και ακόμη εξακολουθεί να αναρρώνει από τρεις εγχειρήσεις για καρκίνο και τις θεραπείες που ακολούθησαν από τον Ιούνιο του 2011.

Διαβάστε επίσης:

«Ο Στιβ Τζομπς ήταν ο Πικάσο μας»

«Καλαμάρι βαμπίρ»: Ένα μυστήριο πλάσμα του ωκεανού!

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού