ΚΟΣΜΟΣ

Επέμβαση στη Συρία ζητά το Ισραήλ για το χημικό οπλοστάσιο

Επέμβαση στη Συρία ζητά το Ισραήλ για το χημικό οπλοστάσιο

«Στρατιωτική ενέργεια» ζητά από τις ΗΠΑ το Ισραήλ, ώστε να «τεθούν υπό έλεγχο τα συριακά χημικά οπλοστάσια», μετά τις νέες ενδείξεις ότι έχει γίνει χρήση χημικών όπλων στη Συρία.


Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ζεέβ Ελκίν, δήλωσε ότι «είναι σαφές ότι, αν υπάρχει η βούληση από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών και της διεθνούς κοινότητας, μπορούν να αναλάβουν στρατιωτική δράση και να θέσουν υπό έλεγχο τα συριακά χημικά οπλοστάσια...γεγονός που θα βάλει τέλος σε όλες τις ανησυχίες».

Οι δηλώσεις του γίνονται τη στιγμή που η Ουάσινγκτον παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως είναι πολύ πιθανόν ότι το συριακό καθεστώς έκανε χρήση χημικών όπλων, τόνισε ωστόσο ότι οι πληροφορίες δεν είναι επαρκείς ώστε να υπάρχει η «βεβαιότητα» ότι η Δαμασκός υπερέβη την «κόκκινη γραμμή».

«Από τη στιγμή που η διεθνής κοινότητα θα διαπιστώσει ότι υπήρξε υπέρβαση των κόκκινων γραμμών και ότι έγινε χρήση χημικών όπλων, θα κατανοήσουν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να αναλάβουν στρατιωτική δράση, αντί να αφήσουν στην αβεβαιότητα την κατάσταση», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.