ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στη Γαλλία με τις δηλώσεις του Γκοντάρ υπέρ της Λεπέν

Σάλος στη Γαλλία με τις δηλώσεις του Γκοντάρ υπέρ της Λεπέν

Τη χαρά του για το γεγονός ότι η ακροδεξιά υπερίσχυσε στις ευρωεκλογές στη Γαλλία εξέφρασε ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος κινηματογραφιστής Ζαν Λυκ Γκοντάρ σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Le Monde. Δεν έμεινε μόνο σε αυτό όμως, αλλά εκτίμησε ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ πρέπει να τοποθετήσει στον πρωθυπουργικό θώκο τη Μαρίν Λεπέν.

«Ήλπιζα ότι το Εθνικό Μέτωπο θα κερδίσει. Θεωρώ ότι ο Φρανσουά Ολάντ πρέπει να διορίσει -το είπα ήδη στο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, όμως εκείνοι το παρέλειψαν- πρωθυπουργό τη Μαρίν Λεπέν» δήλωσε ο Γάλλο-Ελβετός σκηνοθέτης, ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο της επιτροπής στο Φεστιβάλ των Κανών για την ταινία «Adieu au langage».

Σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με τους λόγους που υιοθετεί μια τέτοια θέση, εκείνος απάντησε: «Για να κινηθούν λίγο τα πράγματα». «Για να προσποιούμαστε ότι κινούνται, ακόμα και αν δεν κινούνται στην πραγματικότητα. Αυτό είναι καλύτερο από το να προσποιούμαστε ότι δεν κάνουμε τίποτα» πρόσθεσε χαμογελώντας, έγραψε η εφημερίδα.

«Δεν είμαι για αυτούς» υποστήριξε, ωστόσο, όταν ερωτήθηκε για τις καλές επιδόσεις των ευρωσκεπτικιστών και της ακροδεξίας σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

«Πριν από καιρό, ο Ζαν Μαρί Λεπέν είχε ζητήσει να εκδιωχθώ από τη Γαλλία. Εγώ το μόνο που επιθυμώ είναι κάτι να κινηθεί λίγο...» προσέθεσε.