ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Το Σάββατο θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των εκλογών

Αφγανιστάν: Το Σάββατο θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των εκλογών

Το Σάββατο πρόκειται να προσέλθουν στις κάλπες οι πολίτες του Αφγανιστάν για το δεύτερο γύρο των εκλογών προκειμένου να αναδειχθεί ο διάδοχος του προέδρου Χαμίντ Καρζάι.

Στην εκλογική αναμέτρηση αντίπαλοι θα είναι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ και ο οικονομολόγος Ασράφ Γάνι, αφού κανένας από τους δύο υποψηφίους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει, από τον πρώτο γύρο, το ανάλογο ποσοστό της απαιτούμενης πλειοψηφίας.

«Η χώρα διανύει μία περίοδο κρίσης... Μόνο ένας ισχυρός ηγέτης μπορεί να τη διασώσει», δήλωσε η Σουκρία Μπαρακζάι, μέλος του κοινοβουλίου της χώρας.

«Ο καθένας –νέοι, ηλικιωμένοι, πλούσιοι, φτωχοί- προσήλθαν, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, παρά τις απειλές, για να ψηφίσουν τον Απρίλιο και ελπίζουμε ότι το ίδιο θα συμβεί και αυτή τη φορά. Αυτό είναι το πνεύμα του Αφγανιστάν», δήλωσε.

Το υψηλό ποσοστό συμμετοχής, που είχε φτάσει σχεδόν το 60% κατά τον πρώτο γύρο, δεν αναμένεται να επαναληφθεί και στις εκλογές του Ιουνίου. Λιγότεροι από 5 εκατομμύρια ψηφοφόροι προβλέπεται να προσέλθουν στις κάλπες, κυρίως εξαιτίας φόβων σχετικά με την ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Οι ουκρανικές δυνάμεις περικύκλωσαν τη Μαριούπολη

ΕΕ-Ρωσία: Διαβουλεύσεις σχετικά με τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου στο Κίεβο