ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Νέα φονική επίθεση της Μπόκο Χαράμ

Νιγηρία: Νέα φονική επίθεση της Μπόκο Χαράμ

Τουλάχιστον 22 άτομα έχασαν τη ζωή τους από εισβολή ενόπλων σε χωριό της βορειοανατολικής Νιγηρίας, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας, προσθέτοντας ότι για την αιματηρή επίθεση οφείλεται πιθανότατα η ακραία ισλαμιστκή οργάνωση, Μπόκο Χαράμ.

Η επίθεση στο απομακρυσμένο χωριό Ντακού, στη βορειοανατολική πολιτεία του Μπόρνο, σημειώθηκε την Κυριακή, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν επιβεβαιώσει το θάνατο 22 ανθρώπων, ανέφερε ο αξιωματούχος, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Όπως συμπλήρωσε, οι ένοπλοι ισλαμιστές έφτασαν στο απομακρυσμένο χωριό σε στρατιωτική πομπή κραδαίνοντας όπλα AK-47( Καλάσνικοφ), όπως συνήθως κάνουν οι αντάρτες της Μπόκο Χαράμ σε ανάλογες φονικές επιθέσεις στο βόρειο τμήμα της χώρας που είναι και η πιο πυκνοκατοικημένη της Αφρικής.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο οι μαχητές της Μπόκο Χαράμ απήγαγαν περισσότερα από 200 κορίτσια από ένα σχολείο και πάλι στην πολιτεία του Μπόρνο, προκαλώντας διεθνή κινητοποίηση για τη σωτηρία τους. Την ίδια ώρα, η ισλαμιστική οργάνωση μάχεται τα τελευταία χρόνια για τη δημιουργία ενός σκληροπυρηνικού ισλαμικού κράτους στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας.

Διαβάστε ακόμα:

Ιταλία: Δολοφόνησε την οικογένειά του και πήγε να δει Mundial!

Χαμένο Boeing: 100 ημέρες από την εξαφάνισή του