ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ: Αφήνουν τους νεκρούς από Έμπολα να σαπίζουν στο δρόμο! (σκληρές εικόνες)

Σοκ: Αφήνουν τους νεκρούς από Έμπολα να σαπίζουν στο δρόμο! (σκληρές εικόνες)

Προσοχή: Οι εικόνες που ακολουθούν είναι πολύ σκληρές!

Ένας νεαρός άνδρας κείτεται νεκρός στους δρόμους της Λιβερίας και σαπίζει στη θέα των περαστικών αλλά και των μικρών παιδιών.

Είναι μόνο ένα από τα πολλά θύματα Έμπολα που έχουν συρθεί έξω από τα σπίτια τους προκειμένου οι τρομοκρατημένοι συγγενείς τους να αποφύγουν την καραντίνα.

Ο θανατηφόρος ιός, που μπορεί να προκαλέσει στα θύματα του έντονους μώλωπες και αιμορραγία από τα μάτια και το στόμα, έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 900 ανθρώπους σε όλη τη Δυτική Αφρική μέχρι στιγμής.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση της Λιβερίας ανακοίνωσε μια σειρά από σκληρά μέτρα για τον περιορισμό της νόσου, συμπεριλαμβανομένων του κλείσιμου των σχολείων, την επιβολή σε καραντίνα στο σπίτι του θύματος και τον εντοπισμό φίλων αλλά και συγγενών τους.

Σήμερα, ο υπουργός Πληροφοριών, Lewis Brown, δήλωσε ότι οι ντόπιοι έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν τα σώματα των νεκρών αγαπημένων τους προσώπων από το φόβο των νέων νόμων της κυβέρνησης.

Τη Δευτέρα, η κυβέρνηση της Λιβερίας ανακοίνωσε μέσω του κρατικού ραδιοφώνου ότι όλα τα πτώματα των θυμάτων Έμπολα πρέπει να αποτεφρωθούν εν μέσω φόβων ότι η ανίατη ασθένεια θα μπορούσε να υπερβεί τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης σε μια από τις φτωχότερες περιοχές του κόσμου.

Δείτε τις εικόνες

Διαβάστε επίσης: Στα 932 τα θύματα του ιού Έμπολα