ΚΟΣΜΟΣ

Έμπολα - ΗΠΑ: Έφτασε ο εικονολήπτης που προσεβλήθη από τον ιό στη Λιβερία

Έμπολα - ΗΠΑ: Έφτασε ο εικονολήπτης που προσεβλήθη από τον ιό στη Λιβερία

Στις ΗΠΑ, όπου θα υποβληθεί σε θεραπεία, έφθασε ο πέμπτος Αμερικανός που προσεβλήθη από τον ιό Έμπολα, την ίδια ώρα που ο πρώτος ασθενής που διαγνώστηκε με τον θανατηφόρο ιό σε αμερικανικό έδαφος δίνει μάχη για τη ζωή του σε νοσοκομείο του Ντάλας.

Ένα ιδιωτικό αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε ο Ασόκα Μούκπα, ένας εικονολήπτης του τηλεοπτικού δικτύου NBC που προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα στη Λιβερία, προσγειώθηκε στην Όμαχα, ενώ ο ασθενής διακομίστηκε στο Ιατρικό Κέντρο της Νεμπράσκα.

Σημειώνεται ότι στο ίδιο νοσοκομείο είχε νοσηλευθεί και ο δρ. Ρικ Σάκρα, ένας Αμερικανός ιεραπόστολος που προσεβλήθη από τον ιό στη Λιβερία τον προηγούμενο μήνα και θεραπεύτηκε.

Στο μεταξύ, ο Τόμας Έρικ Ντάνκαν, ο πρώτος Αμερικανός που διαγνώστηκε με τον ιό Έμπολα σε αμερικανικό έδαφος και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Ντάλας, παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Από την πλευρά του, ο δρ. Τόμας Φρίντεν, διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Μολυσματικών Ασθενειών (CDC), δήλωσε ότι αξιωματούχοι του τομέα της υγείας παρακολουθούν στενά 10 άτομα που είχαν άμεση επαφή με τον Ντάνκαν και θεωρείται ότι αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο κίνδυνο. Μέχρι στιγμής πάντως κανένας δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα της ασθένειας από τους 38 που ενδέχεται να ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή…

Διαβάστε ακόμα:

Λαβρόφ: Ο Ομπάμα ανάγκασε την Ευρώπη να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Πρώην πράκτορας των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών έγινε τζιχαντιστής;

Απεργία πείνας ξεκίνησε η Ιρανή που κρατείται επειδή παρακολούθησε αγώνα βόλεϊ ανδρών

Ιράν: Ελεύθερη η δημοσιογράφος σύζυγος του ανταποκριτή της Washington Post