ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Τουλάχιστον 17 νεκροι από επίθεση αυτοκτονίας κοντά στη Βαγδάτη

Ιράκ: Τουλάχιστον 17 νεκροι από επίθεση αυτοκτονίας κοντά στη Βαγδάτη

Δεκαεπτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας κοντά στην πόλη Σαμάρα του Ιράκ, όταν καμικάζι έριξε το θωρακισμένο και παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του σε σπίτια που χρησιμοποιούσαν σιίτες πολιτοφύλακες, ανακοίνωσαν σήμερα ιατρικές και αστυνομικές πηγές.


Η επίθεση που προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 30 ανθρώπων, σημειώθηκε αργά χθες βράδυ στην Αμπασίγια, περί τα 15 χλμ. από τη Σαμάρα, βορείως της Βαγδάτης. Δύο σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς.

"Οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες. Τα σπίτια, κοντά στον ποταμό Τίγρη, είχαν καταληφθεί από τους πολιτοφύλακες οι οποίοι τα χρησιμοποιούσαν ως παρατηρητήρια", δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας.

Διευκρίνισε επίσης ότι οι πολιτοφύλακες παρακολουθούσαν τον ποταμό ώστε να εμποδίσουν τους σουνίτες τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος να περάσουν τον Τίγρη και να φθάσουν έτσι στην δυτική του όχθη.

Ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος που ενώνει τη Βαγδάτη με το βόρειο Ιράκ διασχίζει τη Σαμάρα στη δυτική όχθη του ποταμού.

Στην πόλη αυτή, ο πληθυσμός της οποίας είναι κυρίως σουνίτες, υπάρχει σιιτικό μαυσωλείο και τέμενος που αποτελούν έναν από τους ιερότερους τόπους για τους σιίτες μουσουλμάνους στο Ιράκ. Ισχυρές δυνάμεις σιιτών πολιτοφυλάκων προστατεύουν την περιοχή αυτή.

Διαβάστε επίσης: Οι τζιχαντιστές έχουν καταλάβει πλέον τα 3/4 της πόλης Κομπάνι