ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατηγική αποδόμησης Σαμαρά από Βενιζέλο

Στρατηγική αποδόμησης Σαμαρά από Βενιζέλο

Την εικόνα του «φυγά» για τον Αντώνη Σαμαρά θα επιδιώξει να περάσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αφού όπως δείχνουν κάποιες δημοσκοπήσεις, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος προηγείται σταθερά του αντιπάλου του στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός.

Η φράση του κ. Βενιζέλου στη Βουλή ότι ο κ. Σαμαράς κατά την διαπραγμάτευση της νέας δανειακής συμφωνίας «κρυβόταν πίσω μου», θα ακουστεί στη συνέχεια σε πολλές παραλλαγές.

Στον ίδιο επιθετικό τόνο, όπως έκανε χθες στη Βουλή, θα κινηθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην σημερινή του ομιλία στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος, όπου θα παρουσιαστούν οι τελικές λίστες με τους υποψηφίους.

Στην ομιλία του θα επαναλάβει την καταγγελία ότι η Νέα Δημοκρατία καθ’ όλη την διάρκεια της κυβέρνησης Παπαδήμου είχε οχυρωθεί πίσω από το ρόλο της αντιπολίτευσης και ότι δεν συμμετείχε ενεργά στην ολοκλήρωση του PSI και τη μείωση του χρέους.

Γι’ αυτό λοιπόν η κυρία Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε με νόημα την καταγγελλόμενη απουσία:

«Είναι προφανές ότι η ηγεσία της ΝΔ δεν έχει καμία αίσθηση του προγράμματος στήριξης, της διάρκειας και των χρηματοδοτικών του εργαλείων. Ούτε των μετώπων της διαπραγμάτευσης που έγινε με πολύ κόπο και με τη ΝΔ να είναι "μέσα-έξω" σε σχέση με την Κυβέρνηση».