ΕΚΛΟΓΕΣ

Ανεξάρτητος υποψήφιος στις ευρωεκλογές Τουρκοκύπριος εκδότης

Ανεξάρτητος υποψήφιος στις ευρωεκλογές Τουρκοκύπριος εκδότης

Ο τουρκοκύπριος δημοσιογράφος, Σενέρ Λεβέντ, εκδότης και αρθρογράφος της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Αφρίκα», ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για ένα κοινό κόμμα των Κυπρίων.

Ο Λεβέντ που είχε γίνει κατά καιρούς έχει γίνει στόχος τουρκικών εξτρεμιστικών στοιχείωντόνισε ότι η ψήφος Ελλήνων και Τούρκων της Κύπρου «είναι σήμερα η πιο σημαντική πολιτική πράξη των ψηφοφόρων ενάντια στην κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία και αποτελεί ουσιαστική συμβολή στην επανένωση και απελευθέρωση».

Δήλωσε ότι υποστηρίζει την επαναφορά σε ένα ενιαίο κράτος, την αποχώρηση του στρατού κατοχής, αποχώρηση των εποίκων και αποχώρηση των αγγλικών βάσεων από την Κύπρο.

Ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος, επισήμανε πως «Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι δεν μπορέσαμε ακόμα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Εγώ βάζω ωστόσο υποψηφιότητα, και αν εκλεγώ θα εργαστώ για ένα κοινό κόμμα των Κυπρίων».

Επίσης, ο Σενέρ Λεβέντ, αναφερόμενος στο Κυπριακό τάχθηκε υπέρ της επιστροφής όλων των προσφύγων. Υποστηρίζει ενιαίο κράτος με ίσα δικαιώματα για όλους, την αποχώρηση των εποίκων, του στρατού κατοχής και όλων των ξένων στρατευμάτων και βάσεων.

Για το θέμα των εποίκων, είπε, πως είναι έγκλημα πολέμου και η Τουρκία πρέπει να λογοδοτήσει, να δικαστεί γι' αυτό. Για την οικονομία, τάχθηκε κατά του Μνημονίου και της Τρόικας. Τέλος, προειδοποίησε για τις περιβαλλοντικές συνέπειες από την εξόρυξη των υδρογονανθράκων.

Διαβάστε επίσης

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε Ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές