ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας και Μητσοτάκης τα παίζουν «όλα για όλα» στην τελική ευθεία για τις κάλπες

Τσίπρας και Μητσοτάκης τα παίζουν «όλα για όλα» στην τελική ευθεία για τις κάλπες

Ταυτόχρονα και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί στοχεύουν και στους ψηφοφόρους του μεσαίου χώρου με πιέσεις που ασκούν προς εκείνους που ψηφίζουν ΚΙΝΑΛ

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, όχι μόνο από τα κόκκινα σημάδια στον τοίχο της βουλής αλλά και λόγω των δημοσκοπήσεων που δείχνουν μόνιμη τη διαφοράμεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας.

Λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες και στα δύο επιτελεία επικρατεί αισιοδοξία. Στόχος και των δύο μονομάχων είναι να κερδίσουν με το μέρος τους όσους περισσότερους νέους ψηφοφόρους μπορούν. Ο πρωθυπουργός ανέβασε στο facebook το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τους νέους με το Μέγαρο Μαξίμου να υπενθυμίζει πως επιδοτούνται οι ασφαλιστικές εισφορές για νέους έως 25 ετών κατά 80%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στοχεύοντας στο ίδιο ακριβώς κοινό και θέλοντας να αντλήσει ψήφους από τη συγκεκριμένη δεξαμενή σημειώνει με κάθε ευκαιρία στις ομιλίες του ότι «ή θα πάμε μπροστά στο αύριο ή θα παραμείνουμε δέσμιοι της μιζέριας του ΣΥΡΙΖΑ» και µε πολιτικό πρόταγμα τη θετική ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας που κωδικοποιείται στο τρίπτυχο «περισσότερες και καλύτερες δουλειές – λιγότεροι φόροι – ασφάλεια για όλους».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός κλιμακώνει την αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προτάσσοντας το δικό του επιχείρημα και δίλημμα ως προς το νόημα των ευρωεκλογών: «Οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι την Κυριακή θα διαμορφωθούν νέοι συσχετισμοί και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Εάν υπερισχύσουν οι δυνάμεις της εµµονικής και δογματικής στάσης υπέρ της λιτότητας, θα έχουμε προβλήματα. Ο κ. Βέµπερ, ας πούμε , αν εκλεγεί πρόεδρος της Κοµισιόν, θα πει “δεν εγκρίνω τα μέτρα ελάφρυνσης”. Άρα τα μέτρα που ανακοινώσαμε -εφαρμόζουμε δεν θα είναι δεδομένα. Γι’ αυτό λέω ότι η ψήφος την Κυριακή θα είναι ψήφος εμπιστοσύνης. Αν οι συσχετισμοί είναι εναντίον µας, δεν θα μπορώ να εγγυηθώ, το λέω καθαρά», είπε χθες σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο Αλέξης Τσίπρας.

Εκτός από τις επιμέρους αναφορές της, η Νέα Δημοκρατία προετοιμάζει νέα σποτάκια με επίκεντρο τους νέους ψηφοφόρους. Άλλωστε, αυτοι υπερβαίνουν τις 500 χιλιάδες. Κεντρικό νόημα των σποτ αυτών είναι «αγαπώ την πατρίδα μου- θέλω να είμαι στην Ευρώπη θέλω καλύτερες και περισσότερες ευκαιρίες».

Ταυτόχρονα και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί στοχεύουν και στους ψηφοφόρους του μεσαίου χώρου με πιέσεις που ασκούν προς εκείνους που ψηφίζουν ΚΙΝΑΛ. Η Νέα Δημοκρατία εκτιμά ότι δεν πρέπει να υπάρξει χαλαρή ψήφος την Κυριακή και η αφύπνιση πρέπει να είναι καθημερινή μέχρι τότε ώστε καμία ψήφος να μην πάει χαμένη. Το ίδιο «δόγμα» πιστεύει και το Μέγαρο Μαξίμου που ελπίζει στην συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές και όχι στην αποχή που δεν την βολεύει.

Στην παρούσα φάση και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί επιλέγουν και τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις δίνοντας έτσι τον τόνο των προεκλογικών μηνυμάτων και μέσα από τις πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές. Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, απευθυνόμενος προφανώς σε ηλικίες που παραμένουν στο σπίτι, και ο αρχηγός της Ν.Δ την τηλεοπτική στέγη του alpha στην εκπομπή της κ. Στ. Τσιμτσιλή.

Προτίμησε στην ουσία να απευθυνθεί, έτσι, στα νεανικά κοινά. Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στον Γ. Παπαδάκη επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «παρά την σκληρή κριτική που κάνετε σε εμένα και στη κυβέρνηση δεν κρατάω κακία γιατί και την περίοδο των μνημονίων δεν κάνατε άλλα, είχατε μία στάση έντιμη με σκληρή κριτική στις κυβερνήσεις, διότι έτσι πρέπει να είναι...», και συνέχισε λέγοντας «την Κυριακή ο λαός θα δώσει είτε ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης, είτε ψήφο ακύρωσής τους», προσθέτοντας: «να μετατρέψουμε την ευημερία των αριθμών και σε ευημερία των ανθρώπων».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός έχει αναδείξει και με προσωπικό σποτ που παίζει ήδη στις τηλεοράσεις το μήνυμα προς όλους ότι πήρε προσωπικά την υπόθεση των εκλογών πάνω του. Το ίδιο φυσικά κάνει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης , ο οποίος είπε στην εκπομπή “HAPY DAY” για το μέγα θέμα του δημογραφικού προβλήματος ότι θα ενισχύσει με χρηματικό ποσό 2.000 ευρώ τη γέννηση κάθε παιδιού.

Η χώρα μας σημείωσε πρέπει να βελτιώσει την κατάσταση υπογεννητικότητας που αντιμετωπίζει. Ερωτώμενος δε, για τη σύζυγό του Μαρέβα είπε ότι είναι μία μικρομεσαία επιχειρηματίας, ότι βρίσκονται μαζί συνολικά 26 ολόκληρα χρόνια και πως αν ραγίζει το γυαλί αυτό ξανακολλάει. «Πρέπει να πω, βέβαια, ότι η Μαρέβα έρχεται συχνά μαζί μου, πράγμα το οποίο με χαροποιεί ιδιαίτερα, διότι είναι μια ωραία παρέα στην προεκλογική περίοδο».

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα»: Κρυφή δημοσκόπηση της ΝΔ διέρρευσε από τον Αντώναρο - Δείτε τη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ

Συναγερμός στις ελληνικές θάλασσες: Ψάρια - «δολοφόνοι» στο Αιγαίο (Pics)

Σχετικές ειδήσεις