Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στη ΝΔ (vid)

Newsbomb

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανοίγει τα χαρτιά του στο Newsbomb.gr.

Συνέντευξη στον Βασίλη Σκουλαράκο

Όταν ο Α. Σαμαράς ανακοίνωνε την υπουργοποίηση του Κυρ. Μητσοτάκη στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είπαν πως του δίνει την πιο «καυτή πατάτα».

Η αλήθεια βέβαια ήταν αυτή. Ο Κυρ. Μητσοτάκης κλήθηκε εν μέσω οικονομικής θύελλας να υλοποιήσει ορισμένες από τις πιο σκληρές μνημονιακές δεσμεύσεις. Οι μεταρρυθμίσεις και η ριζική αλλαγή του δημόσιου τομέα, οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων και η σύγκρουση με τους συνδικαλιστές ήταν ορισμένα από τα ζητήματα που έπρεπε να αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε από την αρχή ότι δεν φοβάται τη σύγκρουση. Το απέδειξε άλλωστε και όταν απολυμένοι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και καταλήψεις στο υπουργείο και το πολιτικό του γραφείο.

"ο δημόσιος τομέας εξυγιαίνεται και ο δημόσιος υπάλληλος βγαίνει κερδισμένος"

Αν και έχει δεχτεί δριμύτατη κριτική, ο κ. Μητσοτάκης υπεραμύνεται των επιλογών του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και επισημαίνει ότι πως με τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται ο δημόσιος τομέας εξυγιαίνεται και ο δημόσιος υπάλληλος βγαίνει κερδισμένος.

Άνθρωπος δραστήριος και εργατικός, που σύμφωνα με τους συνεργάτες του, δεν καταλαβαίνει από αργίες και Κυριακές. Εκτός φυσικά και αν έχει κανονίσει κάποια δραστηριότητα με τα παιδιά του. Σε αυτή την περίπτωση όλες οι υποχρεώσεις του υπουργείου παίρνουν... παράταση!

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο Newsbomb.gr και στον Βασίλη Σκουλαράκο για την πολιτική κατάσταση στη χώρα, για τις εξελίξεις στην οικονομία και φυσικά για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υποψήφιος για μια ακόμη φορά στη Β' Αθηνών, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα, υποστηρίζοντας πως η ΝΔ είναι η μόνη που μπορεί να χτίσει το μέλλον μιας καλύτερης Ελλάδας. Ο ίδιος ωστόσο απέφυγε να απαντήσει για την επόμενη μέρα στη ΝΔ σε περίπτωση ήττας, επισημαίνοντας πως θέμα ηγεσίας στο κόμμα δεν τίθεται.

Παράλληλα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για τις προεκλογικές του εξαγγελίες, υποστηρίζοντας πως ευαγγελίζεται ένα μεγάλο και σπάταλο κράτος και ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν μπορεί να συνεργαστεί με ένα κόμμα που βλέπει τις εκλογές αυτές ως δικαίωση νεοκομουνιστικών αντιλήψεων . «Δεν βλέπω κανένα σημείο σύγκλισης με ένα κόμμα που θέλει να θέσει σε αμφισβήτηση τη θέση της Ελλάδας στην ενωμένη Ευρώπη», σημείωσε.