ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Η «Ζηνοβία» δείχνει τα... δόντια της - Θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, χιόνια και παγετός

Καιρός: Η «Ζηνοβία» δείχνει τα... δόντια της - Θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, χιόνια και παγετός

Οι τελευταίες ημέρες του 2019 θα είναι παγωμένες - Οι προγνώσεις για τον καιρό των επόμενων 24ωρων δείχνουν ότι το θερμόμετρο θα κατρακυλήσει εξαιτίας της ψυχρής εισβολής που βρίσκεται προ των πυλών

Ήδη το κρύο έχει κάνει αισθητή την παρουσία του. Χαμηλές θερμοκρασίες και κατά τόπους παγετός, σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (26/12) στα ηπειρωτικά κυρίως τμήματα της χώρας, λίγο πριν «σκεπάσει» τη χώρα η κακοκαιρία «Ζηνοβία».

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Οι θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα μας κυμαίνονται σε ελαφρώς χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα (της τάξης των 1-3 βαθμών). Οι θερμοκρασίες αυτές αναφέρονται σε υψόμετρο 1500 περίπου μέτρων, στάθμη της ατμόσφαιρας η οποία επιτρέπει την παρακολούθηση της πορείας των θερμών και ψυχρών αερίων μαζών.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται περαιτέρω σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (έως και 10 βαθμούς κάτω από τις κλιματικές τιμές) η οποία θα σχετίζεται με την κακοκαιρία «Ζηνοβία» και τις αρκτικές αέριες μάζες που θα τη συνοδεύουν. Όπως συνηθίζεται σε περιπτώσεις ψυχρών εισβολών στη χώρα μας, στη Δυτική και Βόρεια Ευρώπη θα επικρατήσουν πολύ θερμές αέριες μάζες (έως και 10 βαθμούς πάνω από τις κλιματικές τιμές).

Δείτε τους σχετικούς χάρτες στη gallery που ακολουθεί:

Διαβάστε επίσης:

Εορτολόγιο: 26 Δεκεμβρίου σήμερα - Ποιοι γιορτάζουν

GNTM: Πρώην παίκτρια «καίει» τον Σκουλό

Σχετικές ειδήσεις