ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Επίθεση με βιτριόλι: Οι τρεις περιοχές που «κρύβεται» η μαυροντυμένη

Επίθεση με βιτριόλι: Οι τρεις περιοχές που «κρύβεται» η μαυροντυμένη

Επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα: Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες για τον εντοπισμό και της σύλληψη της γυναίκας που έριξε βιτριόλι στο πρόσωπο της 34χρονης Ιωάννας στην περιοχή της Καλλιθέας.

Οι έρευνες των Αρχών επικεντρώνονται στην περιοχή του Μετς που βρίσκεται κοντά στο νεκροταφείο. Οι αστυνομικοί θέλουν μαζέψουν και να σκανάρουν καρέ-καρέ τις εικόνες που έχουν καταγραφεί από τις κάμερες στην περιοχή καθώς εκτιμούν ότι σε εκείνη την περιοχή η δράστιδα έβγαλε τη μάσκα που φορούσε.

Σημειώνεται ότι οι έρευνες τόσο στην Λεωφόρο Συγγρού όσο και στη Λεωφόρο Θησέως συνεχίζονται με πολύ προσεκτικές κινήσεις καθώς προσπαθούν να συγκεντρώσουν οπτικό υλικό και από τις εκεί κάμερες, καθώς έχει διαπιστωθεί πως η μυστηριώδης γυναίκα κατέβηκε από το λεωφορείο στην Λ. Συγγρού και από εκεί πεζή κατευθύνθηκε στην Λ. Θησέως στο σημείο της επίθεσης με το βιτριόλι.

Το κομμάτι του παζλ που θα λύσει το μυστήριο

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της μυστηριώδους γυναίκας που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα στην περιοχή της Καλλιθέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, ο κύκλος των υπόπτων έχει «κλείσει» σε δύο γυναίκες, ενώ δεν αποκλείεται τα επόμενα 24ωρα να σημειωθούν και συλλήψεις για την επίθεση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι Αρχές προσπαθούν να «θωρακίσουν» τη δικογραφία της της υπόθεσης με αποδεικτικά στοιχεία καθώς η μαυροντυμένη δράστις έχει φροντίσει να καλύψει τα ίχνη της. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αρχές έχουν καταφέρει να βρουν στοιχεία που αισιοδοξούν ότι θα οδηγήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Είχε απενεργοποιημένο το κινητό της

Από τα στοιχεία που έχουν καταφέρει να συλλέξουν μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί, μία από τις δύο γυναίκες που βρίσκονται στη λίστα υπόπτων φέρεται να είχε απενεργοποιημένο το κινητό της την ώρα της επίθεσης, αν και αυτό δεν είναι αρκετό προκειμένου να κληθεί και να δώσει ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτη.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν επίσης να χαρτογραφήσουν τη διαδρομή που έκανε αφότου την άφησε το ταξί στην περιοχή του Μετς, σε ένα δρομάκι πριν το Καλλιμάρμαρο, όπου δεν υπήρχαν κάμερες. Σε αυτό βοηθούν οι σαρώσεις των κινητών τηλεφώνων που έχουν στα χέρια τους.

Εκτιμούν ότι το απενεργοποιημένο κινητό τηλέφωνο της ύποπτης είναι το κομμάτι του παζλ που θα οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου. Αυτό, σε συνδυασμό με τη φωνή της δράστιδος, που είναι καταγεγραμμένη από την εταιρεία ραδιοταξί, αλλά και η εικόνα της που έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας είναι τα στοιχεία που κάνουν τους αξιωματικούς της ασφάλειας Καλλιθέας να αισιοδοξούν ότι βρίσκονται κοντά στη σύλληψη της γυναίκας που σημάδεψε για μια ζωή την Ιωάννα.

Η ειδική ομάδα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών έχει πλέον την δυνατότητα να γνωρίζει πέντε σημεία που πέρασε η μυστηριώδης γυναίκα και προσπαθεί αναλύοντας τις σαρώσεις των στιγμάτων του απενεργοποημένου κινητού που εκτιμούν ότι ανήκει στην ύποπτη να την εντοπίσει στα συγκεκριμένα σημεία. Η διαδικασία αυτή είναι εξαιρετικά δύσκολη και χρονοβόρα καθώς χρειάζεται να ελέγξουν δεκάδες κυψέλες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.

Όταν συγκεντρωθούν επαρκή στοιχεία, οι αξιωματικοί ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να πάρουν στα χέρια τους τη συσκευή τηλεφώνου της ύποπτης για να ξεκλειδώσουν όλα τα μυστικά.

Οι Αρχές έχουν το πρόσωπο της δράστιδας

Το πρόσωπο της δράστιδας έχει καταγραφεί από κάμερα που βρίσκεται στην οδό Ακαδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το πρωί της Τετάρτης (10/06) το Mega, η εικόνα είναι από ψηλά αλλά παρόλα αυτά, υπάρχει μία γωνία όπου διακρίνεται το πρόσωπό της.

Η ταυτοποίηση της γυναίκας όμως είναι δύσκολη καθώς φαίνεται να είναι μεταμφιεσμένη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης δήλωσε αισιόδοξος ως προς τη διαλεύκανση της υπόθεσης και υποστήριξε ότι όλα τα στοιχεία ερευνώνται μέχρι να ολοκληρωθεί η δικογραφία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χριστιάνα Μπέτα: Η κόρη της Θεοδωρίδου διαψεύδει ότι διέσπειρε τον κορονοϊό σε πάρτι