ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέα Σμύρνη: Έρευνα σε βάρος και άλλων 9 αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό του νεαρού στην πλατεία

Νέα Σμύρνη: Έρευνα σε βάρος και άλλων 9 αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό του νεαρού στην πλατεία

Δέκα είναι συνολικά οι αστυνομικοί που ερευνώνται για τον ξυλοδαρμό του νεαρού στη Νέα Σμύρνη.

Πρόκειται για την υπόθεση για την οποία έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα ένας ανθυπαστυνόμος μετά την ένορκη διοικητική εξέταση που διέταξε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Εκτός από τον ανθυπαστυνόμο, για έγγραφες εξηγήσεις έχουν κληθεί άλλοι εννέα αστυνομικοί.

Σύμφωνα με την Καθημερινή οι 9 αστυνομικοί υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ και υπάγονται στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες είναι τα μέλη της πρώτης ομάδας αστυνομικών που πήρε εντολή από το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ να βρεθεί στη Νέα Σμύρνη και να πραγματοποιήσει ελέγχους για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού.

Οι εννέα αστυνομικού έχουν λάβει 10ημερη προθεσμία προκειμένου να καταθέσουν τις εξηγήσεις τους.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τον ανθυπαστυνόμο που τέθηκε σε διαθεσιμότητα, καθώς κρίθηκε από τον ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. ότι αποτελεί εξαιρετικά επιβαρυντικό στοιχείο για τον άντρα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Ο ανθυπαστυνόμος που τέθηκε σε διαθεσιμότητα είχε κληθεί για κατάθεση στη ΓΑΔΑ για να δώσει εξηγήσεις. Μαζί του ήταν και ο δεύτερος αστυνομικός που εμφανίζεται στο βίντεο να έχει εμπλοκή στο περιστατικό με τον 29χρονο που δέχεται χτυπήματα.

Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. υποστηρίζουν ότι πήραν εντολή να μεταβούν στην πλατεία για να κάνουν ελέγχους για τα μέτρα για την πανδημία. Σύμφωνα με τις αναφορές τους, την ώρα που έκαναν ελέγχους τους προσέγγισε απειλητικά ομάδα 30 ατόμων. Κάποιοι από αυτούς προσπάθησαν να τους πάρουν το μπλοκ βεβαίωσης παραβάσεων, ενώ ένας επιχείρησε να αφαιρέσει υπηρεσιακό εξοπλισμό.

Στο πλαίσιο της διοικητικής έρευνας πάντως αναζητείται βίντεο που θα μπορούσε να επαληθεύσει τους ισχυρισμούς των αστυνομικών. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποιο βίντεο.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη και εισαγγελική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τη διακρίβωση τυχόν αξιοποίνων πράξεων από αστυνομικούς.

Η έρευνα διενεργείται υπό την εποπτεία του εισαγγελέα πρωτοδικών Νίκου Ορνεράκη.

Η σοκαριστική αφήγηση του 29χρονου που ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικό

Μιλώντα;ς για τη βία που δέχθηκε όταν μαζί με άλλα 4-5 άτομα διαμαρτυρήθηκαν για τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που μπήκαν με τέσσερις μηχανές στην πλατεία και πήγαν στα παγκάκια όπου κάθονταν πολίτες ο 29χρονος είχε δηλώσει στο MEGA ότι «με χτύπησαν με ανάποδο μεταλλικό γκλοπ στο κεφάλι» λέει ο 29χρονος Αλέξανδρος, περιγράφοντας την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε

Ο 29χρονος ο οποίος είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο ΕΜΠ και εργαζόμενος συμβασιούχος στον Δήμο Αθηναίων, είχε διαμαρτυρηθεί για την επιβολή προστίμου σε δύο οικογένειες.

Ο Αλέξανδρος έκανε λόγο για «απρόκλητη επίθεση» και συνέχισε:

«Έχω μώλωπες και εκδορές παντού, στον αστράγαλο, στην κνήμη, στους μηρούς, στους γλουτούς, στην πλάτη. Μου έκαναν κεφαλοκλείδωμα για να μην μπορώ να αναπνεύσω, τραβήχτηκε ο αυχένας μου. Και το αποκορύφωμα όλων ήταν ότι με χτύπησαν με το μεταλλικό, πτυσσόμενο κλομπ, το οποίο γύρισαν ανάποδα, στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου. Εκεί ο πόνος ήταν αφόρητος».

Όπως καταγγέλλει, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να εμποδίσουν την καταγραφή του ξυλοδαρμού του από κινητό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Το «θαύμα» και η μάχη για να κρατηθεί στη ζωή το τρίχρονο αγόρι