ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τα λάθη που «καίνε» τους δολοφόνους της 20χρονης - Σήμερα η νεκροψία της

Γλυκά Νερά
IN TIME

Γλυκά Νερά: Στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών βρίσκονται όλα τα ευρήματα από τη ληστεία μετά φόνου της 20χρονης γυναίκας, δίπλα στην κούνια του μωρού της, χθες τα ξημερώματα, στη μεζονέτα, στα Γλυκά Νερά.

Οι τρεις δράστες, σύμφωνα με την εκτίμηση των έμπειρων αξιωματικών της ΕΛΑΣ, είναι πιθανότατα σεσημασμένοι με πλούσιο ποινικό παρελθόν και έχουν αφήσει αποτυπώματα και DNA στο σπίτι, όπου παρέμειναν πολλή ώρα, προκειμένου να βρουν το μεγάλο χρηματικό ποσό, που πίστευαν -μετά από σχετική πληροφόρησή τους- ότι είχαν η άτυχη κοπέλα και ο 32χρονος σύζυγός της.

Δύο ομάδες αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και Διαρρηκτών «ξεσκονίζουν» φακέλους ποινικών που έχουν αποφυλακιστεί, κυρίως το τελευταίο διάστημα, και εκτιμούν ότι τα λάθη που έκαναν οι αδίστακτοι κακοποιοί θα τους οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Η Αστυνομία έχει συγκεντρώσει εργαστηριακά ευρήματα από τα ρούχα της 20χρονης και του συζύγου από διάφορους χώρους της μεζονέτας, αλλά και οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να διαπιστώσει το δρομολόγιο των δραστών. Υπενθυμίζεται ότι οι κακοποιοί πριν να εισβάλουν στο σπίτι φρόντισαν να καταστρέψουν μια εξωτερική κάμερα, αλλά και μια εσωτερική που είχε τοποθετήσει το ζευγάρι για να βλέπει το μωρό του.

Παράλληλα, διενεργείται σήμερα η νεκροψία στην 20χρονη, από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών, που θα δείξει τα ακριβή αίτια του θανάτου της κοπέλας. Πιθανότατα πρόκειται περί στραγγαλισμού, ίσως και με την ίδια μπλούζα που φορούσε το θύμα.

H 20χρονη γυναίκα, που δολοφονήθηκε, χθες τα ξημερώματα, στη μεζονέτα, στα Γλυκά ΝεράIN TIME

Οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο ότι οι κακοποιοί είχαν πληροφόρηση για την αγοραπωλησία ενός οικοπέδου που είχε πραγματοποιήσει το ζευγάρι και θεωρούσαν ότι θα βρουν στο σπίτι ένα «θησαυρό». Οπως είπε ο 32χρονος είχε κάνει ανάληψη ενός ποσού για κάποια έξοδα. Η ΕΛΑΣ ερευνά πρόσωπα που είτε εργάστηκαν στο σπίτι του ζευγαριού, είτε γνώριζαν για τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία.

Οι κακοποιοί ήταν αποφασισμένοι να σκοτώσουν, μέχρι να μπορέσουν να βρουν τα χρήματα. «Τους είπα που είχα κρυμμένα τα λεφτά για να τελειώσει γρήγορα το μαρτύριο», είπε σοκαρισμένος στους αστυνομικούς ο 32χρονος και πρόσθεσε: «Ακουγα τη γυναίκα μου να φωνάζει συνέχεια για βοήθεια δεμένη πάνω στο κρεβάτι και εγώ δεμένος στο πάτωμα. Ουρλιάζαμε να μην μας κάνουν κακό. Το μωρό έκλαιγε, η γυναίκα μου φώναζε αυτοί έψαχναν το σπίτι να βρουν και άλλα χρήματα και κοσμήματα».

Συγκλονίζει ο 32χρονος σύζυγος

Ο 32χρονος πιλότος, σύζυγος της 20χρονης φοιτήτριας και μητέρας του παιδιού του, έδωσε πολύωρη κατάθεση στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών περιγράφοντας όλα όσα έζησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι υπέδειξε στους δράστες που βρίσκονταν περίπου 15.000 ευρώ στο υπόγειο του σπιτιού. Επίσης, περιέγραψε ότι είδε τρία άτομα με κουκούλες. Ο ένας ήταν πιο κοντός από τους άλλους και πιο βίαιος. Ήταν αυτός που βασάνισε και δολοφόνησε την 20χρονη, χρησιμοποιώντας ρούχα για να τη δέσει πισθάγκωνα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. θα εξετάσει κατά πόσο οι δράστες είχαν εσωτερική πληροφόρηση. Ο 32χρονος πιλότος είχε αγοράσει πρόσφατα ένα οικόπεδο που ήθελε να αξιοποιήσει. Η αγοραπωλησία είχε γίνει και έτσι ο 33χρονος δε θα μπορούσε να έχει στο σπίτι του μετρητά για το σκοπό αυτό. Οι αστυνομικοί, όμως, θα εξετάσουν κατά πόσο μπορεί οι δράστες να είχαν πληροφόρηση για την αγοραπωλησία, έστω και εάν αυτή ήταν λανθασμένη.

Το σπίτι της οικογένειας

Οι ληστές επέμεναν στις ερωτήσεις τους για το που βρίσκονται μετρητά, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι πίστευαν ότι στο σπίτι βρίσκονται περισσότερα χρήματα από τα περίπου 15.000 ευρώ που αφαίρεσαν. Η Αστυνομία θα εξετάσει κατά πόσο η συμμορία των τουλάχιστον τριών ληστών είχε με κάποιο τρόπο πληροφόρηση για τη ζωή του ζευγαριού.

Ο 32χρονος πιλότος ήταν αυτός που ειδοποίησε την Αστυνομία, όταν κατάφερε να λυθεί από τα σχοινιά με τα οποία τον είχαν δέσει οι δράστες πάνω σε μία καρέκλα. Ο 32χρονος κάλεσε την Αστυνομία αφού πρώτα είδε τη γυναίκα του νεκρή και το μωρό του να κλαίει μέσα στην κούνια του στη σοφίτα της μεζονέτας. Ο πιλότος φέρεται να είπε στους αστυνομικός ότι «είδα τρία άτομα με κουκούλες. Απ’ ότι άκουσα μιλούσαν ελληνικά. Έψαχναν για μετρητά και κοσμήματα. Φώναζαν και απειλούσαν. Εμένα με δέσανε και με έβαλαν δίπλα στο κρεβάτι. Και στα χέρια και στα πόδια».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αρχές προσπαθούν να προσδιορίσουν την εθνικότητα των δραστών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της εφιαλτικής νύχτας οι δράστες μιλούσαν σπαστά ελληνικά, στο τέλος, όπως είπε ο 32χρονος σύζυγος, όταν μίλησαν μεταξύ τους χρησιμοποίησαν μια συγκεκριμένη ξένη διάλεκτο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Οι κουκουλοφόροι, αφού έσπασαν τις κάμερες ασφαλείας, παραβίασαν το παράθυρο του υπογείου, ανέβηκαν στο υπνοδωμάτιο της σοφίτας όπου κοιμόταν η άτυχη νεαρή με τον σύζυγό της και το μωρό τους.

Προηγουμένως είχαν στραγγαλίσει το σκυλί της οικογένειας στην κουπαστή της εσωτερικής σκάλας. Στο υπνοδωμάτιο έδεσαν πισθάγκωνα την 20χρονη και προκάλεσαν το θάνατο διά ασφυξίας με μαξιλάρι, πιθανότατα επειδή φώναζε.

Στη συνέχεια ο άνδρας που ήταν δεμένος κατάφερε να βρει το κινητό και να καλέσει την αστυνομία, μάλιστα όπως είπε οι δράστες έστρεψαν το όπλο ακόμα και στο μωρό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γάζα: «Σφαγή μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου» - Τι δήλωσε στο Newsbomb.gr Παλαιστίνιος γιατρός