ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ποιοι σκότωσαν την Καρολάιν; Αυτοί βρίσκονται στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ποιοι σκότωσαν την Καρολάιν; Αυτοί βρίσκονται στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ

Γλυκά Νερά: Το νήμα της ζωής της 20χρονης Καρολάιν κόπηκε τα ξημερώματα της Τρίτης με τον πιο βίαιο και αποτρόπαιο τρόπο, μπροστά στα μάτια του 32χρονου συζύγου της και του μόλις 11 μηνών μωρού της. Η ΕΛ.ΑΣ. από την πρώτη στιγμή έχει εξαπολύσει κυνηγητό για τη σύλληψη των κακοποιών που διέπραξαν το ειδεχθές έγκλημα.

Σε περίπου 300 μέλη παλιών συμμοριών που προχωρούσαν σε ληστρικές επιθέσεις σε σπίτια και έχουν αποφυλακιστεί την περίοδο 2019 - 2021 στρέφεται η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με Τα Νέα, για να διαλευκάνει την εν ψυχρώ δολοφονία της 20χρονης στα Γλυκά Νερά.

Ο Μπάμπης και η Καρολάιν στο γάμο τους

Οι Αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο οι δράστες της χθεσινής δολοφονίας να έχουν το προηγούμενο διάστημα διαπράξει και άλλες, αντίστοιχης αγριότητας, ληστείες σε σπίτια.

Η αγριότητα που επέδειξαν οι δράστες κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι είναι άτομα σεσημασμένα, τα στοιχεία των οποίων ενδεχομένως υπάρχουν στις βάσεις δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. με αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Η πρωτοφανής εγκληματική ενέργεια προκάλεσε σοκ ακόμα και στους έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, οι οποίοι εκφράζουν φόβους ότι ίσως αποτελέσει την αρχή ενός νέου κύκλου ακραίων επιθέσεων.

Μάλιστα, υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ έχουν δώσει εντολή για εντατικούς διασυνοριακούς ελέγχους, ώστε να αποσοβηθεί το ενδεχόμενο φυγής των δραστών στο εξωτερικό.

Ανάμεσα στα περιστατικά που πρόκειται να βρεθούν στο μικροσκόπιο των στελεχών της Ασφάλειας, σύμφωνα με την Καθημερινή, είναι ληστεία που διεπράχθη τον Δεκέμβριο στο Χαλάνδρι, σε σπίτι όπου διέμεναν ένα ανδρόγυνο και η κόρη τους. Επιδεικνύοντας αγριότητα ανάλογη με αυτή που χρησιμοποίησαν οι πρωταγωνιστές του χθεσινού φονικού στα Γλυκά Νερά, οι δράστες είχαν μπει τα ξημερώματα στο σπίτι της οικογένειας, είχαν κατεβάσει έντρομη τη γυναίκα στο ισόγειο από την κρεβατοκάμαρα όπου κοιμόταν, ενώ για να την εξαναγκάσουν να τους πει πού είχε κρυμμένα χρήματα είχαν απειλήσει με μαχαίρι την κόρη της.

Οι δύο ομάδες που έχουν συγκροτηθεί

Ειδική ομάδα που αποτελείται από 20 έμπειρους αστυνομικούς έχει σχηματιστεί από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών για τη σύλληψη των κακοποιών.

Αυτή όμως δεν είναι η μόνη ειδική ομάδα που συγκροτήθηκε για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Μία δεύτερη ομάδα δημιουργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Διαρρηκτών.

Η άτυχη Καρολάιν

Η δεύτερη ομάδα θα ασχοληθεί με το άνοιγμα παλιών φακέλων που αφορούν σε βίαιες ληστείες του παρελθόντος. Οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να βρουν στοιχεία που μπορεί να συνδέουν τους δολοφόνους στα Γλυκά Νερά με παλιότερες επιθέσεις.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης αποτελεί «στοίχημα» για την Ελληνική Αστυνομία. Δεν είναι τυχαίο που με κοινή υπουργική απόφαση οι κακοποιοί επικηρύχθηκαν με ποσό ύψους 300.000 ευρώ. Οι Αρχές ποντάρουν ότι κάποιος που γνωρίζει τη δράση τους μπορεί να μιλήσει στην ΕΛ.ΑΣ. με κίνητρο το χρηματικό ποσό.

Η συγκλονιστική κατάθεση του 32χρονου συζύγου - Γνώριζαν για τα χρήματα;

Ο 32χρονος πιλότος, σύζυγος της 20χρονης φοιτήτριας και μητέρας του παιδιού του, έδωσε πολύωρη κατάθεση στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών περιγράφοντας όλα όσα έζησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι υπέδειξε στους δράστες που βρίσκονταν περίπου 15.000 ευρώ στο υπόγειο του σπιτιού. Επίσης, περιέγραψε ότι είδε τρία άτομα με κουκούλες. Ο ένας ήταν πιο κοντός από τους άλλους και πιο βίαιος. Ήταν αυτός που βασάνισε και δολοφόνησε την 20χρονη, χρησιμοποιώντας ρούχα για να τη δέσει πισθάγκωνα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. θα εξετάσει κατά πόσο οι δράστες είχαν εσωτερική πληροφόρηση. Ο 32χρονος πιλότος είχε αγοράσει πρόσφατα ένα οικόπεδο που ήθελε να αξιοποιήσει. Η αγοραπωλησία είχε γίνει και έτσι ο 33χρονος δε θα μπορούσε να έχει στο σπίτι του μετρητά για το σκοπό αυτό. Οι αστυνομικοί, όμως, θα εξετάσουν κατά πόσο μπορεί οι δράστες να είχαν πληροφόρηση για την αγοραπωλησία, έστω και εάν αυτή ήταν λανθασμένη.

Το σπίτι της οικογένειας

Οι ληστές επέμεναν στις ερωτήσεις τους για το που βρίσκονται μετρητά, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι πίστευαν ότι στο σπίτι βρίσκονται περισσότερα χρήματα από τα περίπου 15.000 ευρώ που αφαίρεσαν. Η Αστυνομία θα εξετάσει κατά πόσο η συμμορία των τουλάχιστον τριών ληστών είχε με κάποιο τρόπο πληροφόρηση για τη ζωή του ζευγαριού.

Ο 32χρονος πιλότος ήταν αυτός που ειδοποίησε την Αστυνομία, όταν κατάφερε να λυθεί από τα σχοινιά με τα οποία τον είχαν δέσει οι δράστες πάνω σε μία καρέκλα. Ο 32χρονος κάλεσε την Αστυνομία αφού πρώτα είδε τη γυναίκα του νεκρή και το μωρό του να κλαίει μέσα στην κούνια του στη σοφίτα της μεζονέτας. Ο πιλότος φέρεται να είπε στους αστυνομικός ότι «είδα τρία άτομα με κουκούλες. Απ’ ότι άκουσα μιλούσαν ελληνικά. Έψαχναν για μετρητά και κοσμήματα. Φώναζαν και απειλούσαν. Εμένα με δέσανε και με έβαλαν δίπλα στο κρεβάτι. Και στα χέρια και στα πόδια».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αρχές προσπαθούν να προσδιορίσουν την εθνικότητα των δραστών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της εφιαλτικής νύχτας οι δράστες μιλούσαν σπαστά ελληνικά, στο τέλος, όπως είπε ο 32χρονος σύζυγος, όταν μίλησαν μεταξύ τους χρησιμοποίησαν μια συγκεκριμένη ξένη διάλεκτο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Οι κουκουλοφόροι, αφού έσπασαν τις κάμερες ασφαλείας, παραβίασαν το παράθυρο του υπογείου, ανέβηκαν στο υπνοδωμάτιο της σοφίτας όπου κοιμόταν η άτυχη νεαρή με τον σύζυγό της και το μωρό τους.

Προηγουμένως είχαν στραγγαλίσει το σκυλί της οικογένειας στην κουπαστή της εσωτερικής σκάλας. Στο υπνοδωμάτιο έδεσαν πισθάγκωνα την 20χρονη και προκάλεσαν το θάνατο διά ασφυξίας με μαξιλάρι, πιθανότατα επειδή φώναζε.

Στη συνέχεια ο άνδρας που ήταν δεμένος κατάφερε να βρει το κινητό και να καλέσει την αστυνομία, μάλιστα όπως είπε οι δράστες έστρεψαν το όπλο ακόμα και στο μωρό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Επικήρυξαν με 300.000 ευρώ τους δολοφόνους της Καρολίνας - Από εκεί μπήκαν στο σπίτι