ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Χρήστος Παππάς: Εδώ κρυβόταν ο φυγόποινος χρυσαυγίτης - Πώς έγινε η σύλληψή του στου Ζωγράφου

Χρήστος Παππάς: Εδώ κρυβόταν ο φυγόποινος χρυσαυγίτης - Πώς έγινε η σύλληψή του στου Ζωγράφου

Ο φυγόποινος χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς που συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης σε διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου, οδηγείται στον Εισαγγελέα Εφετών, για να οδηγηθεί στις φυλακές. 

Φωτογραφίες/Βίντεο: Ευδοκία Μύτιλη, Σπύρος Μελισσάρης

Στον Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, θα οδηγηθεί σε λίγη ώρα ο φυγόποινος Χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς, όπου θα αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα οδηγηθεί.

Το βράδυ της Πέμπτης συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και μια γυναίκα 52 ετών που έκρυβε τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, από τον περασμένο Οκτώβριο στο σπίτι της στου Ζωγράφου.

Πρόκειται για Ελληνίδα υπήκοο, με καταγωγή από την Ουκρανία, ομοϊδεάτισσα του υπ' αριθμόν δύο της Χρυσής Αυγής, η οποία μάλιστα είχε ενεργό πολιτική δράση στον συγκεκριμένο χώρο. Η 52χρονη συνελήφθη για υπόθαλψη και σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Παππάς είχε εξαφανιστεί από την 1 Οκτωβρίου 2020, λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Από τότε καταζητείτο από τις αστυνομικές αρχές και τελικά συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

Αυτό είναι το κρησφύγετο όπου συνελήφθη - Κλειστά τα παντζούρια στο διαμέρισμα

Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στους δημοσιογράφους, υποστήριξε πως δεν είχε δει ποτέ τον Χρήστο Παππά, σε αντίθεση με την 52χρονη η οποία τον έκρυβε στην ισόγεια κατοικία της οδού 28ης Οκτωβρίου στου Ζωγράφου.

Όπως είπε, τα πατζούρια στο συγκεκριμένο σπίτι ήταν συνεχώς κλειστά ενώ είχε δει κάποιες φορές την 52χρονη, με την οποία τυπικά είχαν χαιρετηθεί σαν γείτονες και τίποτα περισσότερο.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του Νewsbomb.gr από το διαμέρισμα - κρησφύγετο

«Από επιλογή μου δεν ήθελα να γνωρίζω πού είναι»

Ο Περικλής Σταυριανάκης είπε στον ΑΝΤ1 ότι για την ώρα είχε μόνο μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Χρήστο Παππά προσθέτοντας ότι δεν τον έχει συναντήσει ακόμη γιατί δεν χρειάστηκε να τον δει.

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής η διαδικασία για τον Χρήστο Παππά είναι δεδομένη καθώς σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ο οποίος θα διατάξει την εκτέλεση της ποινής και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στις φυλακές, πιθανότατα στον Δομοκό.

Ερωτηθείς αν όλους τους προηγούμενους εννέα μήνες που ο Χρήστος Παππάς ήταν άφαντος ήταν στο σπίτι στου Ζωγράφου, ο κ. Σταυριανάκης απάντησε ότι δεν το γνωρίζει.

Στο πλαίσιο αυτό είπε, μάλιστα, ότι από επιλογή του δεν ήθελε να γνωρίζει πού βρίσκεται ο Χρήστος Παππάς γιατί πίστευε ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν η ώρα της σύλληψης και δεν ήθελε στο μυαλό του πελάτη του να υπάρχει η σκέψη ότι ήταν ανάμεσα σε αυτούς που γνώριζαν

«Ο ίδιος λέει ότι ήταν περαστικός από εκεί», είπε ο κ. Σταυριανάκης, ο οποίος απέδωσε τα εύσημα στην Ελληνική Αστυνομία, «που έκανε τη δουλειά της με πλήρη επαγγελματισμό και χωρίς σόου».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του φυγόποινου ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΑΣ για τη σύλληψη του Παππά, ανέφερε:

«Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο.

Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ.»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χρήστος Παππάς: «Εντάξει παιδιά, τελείωσε έρχομαι» - Τα πρώτα λόγια κατά την σύλληψή του