ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Φωτιές στην Ελλάδα: Ο ιερέας της ΕΛ.ΑΣ. που ξεχώρισε στα πύρινα μέτωπα της Αττικής

Ιερέας Φωτιά
Στην πρώτη γραμμή της μάχης με τη φωτιά ο ιερέας της ΕΛ.ΑΣ.
Αλέξανδρος Καλαφάτης

Στην πρώτη γραμμή των πύρινων μετώπων βρέθηκε ο ιερέας της Αστυνομίας π. Αλέξιος Κουρτέσης, με στόχο να βοηθήσει τους συναδέλφους του και τους πυροσβέστες που έδιναν μάχη στις φωτιές που ξέσπασαν στην Αττική.

Μετά από παρότρυνση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλη Καραμαλάκη, η Θρησκευτική Υπηρεσία του Σώματος ανέλαβε τις κρίσιμες εκείνες ημέρες την πρωτοβουλία να ενισχύσει τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες και τους εθελοντές, δίνοντας τους βασικά είδη πρώτης ανάγκης που ήταν απαραίτητα για την πολύωρη παραμονή τους στα πύρινα μέτωπα.

Όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες, ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ, Αστυνόμος Β´ π. Αλέξιος Κουρτέσης, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή, σε συνεργασία με τον ταξίαρχο Δημήτριο Παντελή, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να βοηθήσει τους ανθρώπους που με αυτοθυσία προσπαθούσαν να σβήσουν τις φλόγες.

Ο π. Αλέξιος Κουρτέσης αντικατέστησε τον περασμένο Ιούνιο τον μέχρι πρότινος προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας αρχιμανδρίτη, Νεκτάριο Κιούλο, ο οποίος κατείχε τη συγκεκριμένη θέση επί 25 χρόνια.

Ο νέος προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας π. Αλέξιος Κουρτέσης διακονούσε στην ιερά μητρόπολη Νέας Ιωνίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.