ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κυπαρισσία-Τσιμεντωμένο πτώμα: Δολοφόνησε τη Μόνικα Γκιους και συνέχισε τη ζωή του

Mετά τη δολοφονία της 42χρονης Μόνικα Γκιους, ο 39χρονος φέρεται να συνέχισε τη ζωή του σαν να μη συμβαίνει τίποτα
Mετά τη δολοφονία της 42χρονης Μόνικα Γκιους, ο 39χρονος φέρεται να συνέχισε τη ζωή του σαν να μη συμβαίνει τίποτα

Κυπαρισσία: Ο 39χρονος δεν προτίθεται –κατά πληροφορίες- να προσφύγει κατά της έκδοσής του στην Ελλάδα

Θέμα χρόνου θεωρείται η έκδοση του 39χρονου Ρουμάνου, που κατηγορείται για τη δολοφονία της συντρόφου του στην Κυπαρισσία, στη χώρα μας.

Πρόκειται για τον άντρα που παραδόθηκε στο αεροδρόμιο του Αϊντχόφεν, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τη φρικτή δολοφονία με θύμα τη 42χρονη Μόνικα Γκιους, η σορός της οποίας είχε βρεθεί θαμμένη κάτω από τσιμέντο στην αυλή του σπιτιού της.

Ο 39χρονος δεν προτίθεται –κατά πληροφορίες- να προσφύγει κατά της έκδοσής του στην Ελλάδα, γεγονός που αναμένεται να επιταχύνει τις διαδικασίες. Το μόνο που ισχυρίζεται ότι τον ενδιαφέρει είναι η εγκυμονούσα σύντροφός του, η οποία αναχώρησε χθες Παρασκευή από το Αϊντχόφεν για το Βουκουρέστι.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 39χρονος οδηγήθηκε στον αρμόδιο Ολλανδό Εισαγγελέα, ο οποίος θα κινήσει τη διαδικασία για την έκδοσή του. Το πιθανότερο σενάριο είναι ο 39χρονος να έχει επιστρέψει στην Ελλάδα μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη. Κατόπιν, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Έλληνα Εισαγγελέα.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι -μετά τη δολοφονία της 42χρονης Μόνικα Γκιους- ο 39χρονος φέρεται να συνέχισε τη ζωή του σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Σύναψε σχέση με γυναίκα με την οποία επιχείρησε να κάνει «νέα αρχή», ενώ μετακόμισε στην Ολλανδία (αφού πρώτα –σύμφωνα με τις εκτιμήσεις- διέμεινε για καιρό στην πατρίδα του).

Αίσθηση είχε προκαλέσει ο τρόπος με τον οποίο φέρεται να διέπραξε το στυγερό έγκλημα, το οποίο αποκαλύφθηκε χάρη στην παρατηρητικότητα του ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου ζούσε το θύμα με τον φερόμενο ως δράστη στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας. Πρόκειται για τον άνθρωπο που νοίκιαζε το σπίτι στο ζευγάρι. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού παρατήρησε στις 31 Αυγούστου 2021 ότι σε ένα σημείο της αυλής υπήρχε τσιμέντο που δεν το είχε ξαναδεί στο παρελθόν.

Το γεγονός του κίνησε την περιέργεια, με αποτέλεσμα να καλέσει την Αστυνομία και να ενημερώσει για την «παράξενη» τσιμεντόστρωση. Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, έσκαψαν με βαριοπούλα και τότε αντίκρισαν ανθρώπινα οστά. Αμέσως κατάλαβαν ότι έχουν να κάνουν με πτώμα γυναίκας.

Λίγους μήνες νωρίτερα οι αστυνομικοί που αναζητούσαν την εξαφανισμένη Μόνικα Γκιους είχαν ψάξει σπιθαμή προς σπιθαμή την αυλή του σπιτιού, όπου υπήρχε ένα καπάκι παλιού βόθρου. Τότε οι άντρες της Ασφάλειας είχαν κάνει έρευνα μέσα στο βόθρο και είχαν εντοπίσει μπάζα. Κανείς, ωστόσο, δεν είχε καταλάβει γιατί βρίσκονται εκεί τα μπάζα και ποιος ήταν αυτός που τα πέταξε. Κανενός το μυαλό δεν φαντάστηκε ότι μπορεί κάποιος να έθαψε και να σκέπασε με τσιμέντο το πτώμα της Μόνικα και στη συνέχεια να πέταξε εκεί μπάζα.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο δράστης της δολοφονίας αρχικά έσκαψε στην αυλή, τοποθέτησε μέσα το πτώμα της γυναίκας και κατόπιν έριξε από πάνω τσιμέντο. Τα μπάζα από την εκσκαφή και το τσιμέντωμα φαίνεται ότι τα πέταξε μέσα στο βόθρο, όπου είχε γίνει τότε έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ. χωρίς αποτέλεσμα.

Η εξαφάνιση της 42χρονης Μόνικα Γκιους είχε δηλωθεί στις 24 Μαΐου 2021 στο Τμήμα Ασφαλείας Δράμας από τη ξαδέρφη της. Μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο η 42χρονη συγκατοικούσε με το σύντροφό της, ο οποίος είναι ο νούμερο ένα ύποπτος για τις Αρχές. Δυστυχώς για περίπου δύο-τρεις μήνες (από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι τα τέλη Μαΐου) η Μόνικα δεν είχε δώσει σημεία ζωής, χωρίς κανείς να την αναζητά.

Ο 39χρονος Ρουμάνος έφυγε από την Ελλάδα για την πατρίδα του την περίοδο που χάθηκαν τα ίχνη της Μόνικα Γκιους. Στους γείτονες είπε ότι βρήκε δουλειά στη Ρουμανία και πρέπει να φύγει. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτεται από την έρευνα. έφυγε πολύ βιαστικά, όπως φανέρωνε η εικόνα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί κατά την πρώτη έρευνά τους στο σπίτι. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο νούμερο ένα ύποπτος και η 42χρονη αντιμετώπιζαν προβλήματα αλκοολισμού. Οι αστυνομικοί γνώριζαν την κατάσταση, καθώς αρκετές φορές είχε χρειαστεί να βοηθήσουν την 42χρονη να γυρίσει στο σπίτι.

Όσον αφορά στις έρευνες που έγιναν μετά τον εντοπισμό του πτώματος, η εξέταση dna επιβεβαίωσε ότι η σορός ανήκει στην Μόνικα Γκιους.

Η ξαδέρφη της Μόνικα Γκιους είχε δηλώσει ότι «στο συγκεκριμένο σπίτι έμενε η Μόνικα και ο σύντροφός της. Κανένας άλλος. Τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα ο μεγάλος γιος της Μόνικα, που βρίσκεται στην Αγγλία, πήρε τηλέφωνο στην αδερφή της Μόνικα, η οποία ζει στην Ιταλία και της είπε ότι έμαθε από έναν φίλο του από την Κυπαρισσία ότι η μαμά του εξαφανίστηκε από τον Φεβρουάριο. Έτσι μάθαμε ότι κάτι δεν πάει καλά και δηλώσαμε την εξαφάνιση. Μετά την εξαφάνιση της Μόνικα ο δράστης έφυγε για τη Ρουμανία. Άφησε πίσω του ρούχα απλωμένα στα σχοινιά. Τόσο βιαστικά έφυγε. Στους γνωστούς του είπε ότι βρήκε καλύτερη δουλειά στη Ρουμανία».